Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДА ЛИ ЈЕ ОН НАЈБАХАТИЈИ МОНАРХ НА ПЛАНЕТИ? 60 пута богатији од краљице Елизабете, а деци није оставио ништа

10.12.2021. 22:52
Пише:
Србија Данас/Куир
Kralj Tajlanda
Краљ Тајланда / Извор: Профимедиа

Краљ Маха Вачиралонгорн је богат, бахат и најнеосетљивији монарх на планети

Титулу најбогатијег монарха на свету носи тајландски краљ који међу својим поданицима није ни најмање омиљен, а његово сумануто понашање брзо ће вам разјаснити зашто је тако.

Све краљевске породице, којих на свету има пуно више него што бисте помислили, живе у великом богатству и раскоши.

ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА ЧУЛИ ЗА "РУЖИЧАСТИ ГРАД"? Позната туристичка атракција крије историју која ће вас оборити с ногу

ДА ЛИ СТЕ НЕКАДА ЧУЛИ ЗА "РУЖИЧАСТИ ГРАД"? Позната туристичка атракција крије историју која ће вас оборити с ногу

"ДЕЦУ СМО ПРВО УБИЈАЛИ" Језиво сведочење крвника из Аушвица који је увео злогласни "циклон Б" у употребу

"ДЕЦУ СМО ПРВО УБИЈАЛИ" Језиво сведочење крвника из Аушвица који је увео злогласни "циклон Б" у употребу

ЈУЖНА КОРЕЈА ГРАДИ НОВО СВЕТСКО ЧУДО: Први град икада направљен на океану - отпоран на цунамије и урагане (ВИДЕО)

ЈУЖНА КОРЕЈА ГРАДИ НОВО СВЕТСКО ЧУДО: Први град икада направљен на океану - отпоран на цунамије и урагане (ВИДЕО)

Према писању Sunday Тимеса, краљица Елизабета "тешка" је око 530 милиона долара, али није ни приближно најбогатија. Иако јест најбогатији женски владар, у укупном се светском поретку богатства налази тек на 12. месту, а први на попису најбогатијих чланова краљевске обитељи је тајландски краљ Маха Вачиралонгкорн чије се богатство процењује на најмање 30 милијарди долара.

Према писању Business Инсидера, већином његовог богатства управља Агенција за краљевску имовину. Краљ поседује више од 40 хиљада станова и простора за изнајмљивање, од којих се 17 хиљада налази у Банкоку.

Маха, који је на тајландски трон засео 2016., има 23 посто удела у банци Сиам Commercial која је други највећи кредитор на Тајланду, те 33 посто у групи Сиам Цемент, која је највећи индустријски конгломерат у држави.

Међу његовом имовином истиче се и 545- каратни дијамант, иначе највећи брушени дијамант на свету, чија се вредност процењује на 12 милиона долара.

Kralj Tajlanda
Краљ Тајланда / Извор: Профимедиа

Осим што ужива у огромном богатству и луксузу, моћни краљ ужива и у скандалозном љубавном животу. Женио се укупно четири пута, а његова тренутна супруга њега "дијели" са службеном љубавницом.

Још пре него је постао краљ, био је познат по растрошном животу, али и у најмању руку ексцентричном модном избору. Наиме, Маха је волео да носи ниске фармерке, лажне тетоваже и цроп топове.

Позната је била и његова опсесија с његовом сад угинулом пудлицом Фоо Фоо којој је дао чин генерала. Фоо Фоо је једном приликом чак био и службени гост на пријему код Ралпха Boycea, америчког амбасадора на Тајланду, а том приликом је био обучен у униформу, те се попео на сто и пио из чаша намењених гостима.

Кад је Фоо Фоо угинуо 2015., Маха му је направио раскошну сахрану која је трајала четири дана.

Маха такођер, пише Daily Mail, инсистира да његови поданици пред њим падају на колена, а своју је трећу супругу једном приликом је натерао да полугола једе из псеће посуде.

Иако је сулудо богат разбаштинио је најмање четворо своје деце, а одбијао је да им плаћа школарину. Међу својим поданицима не ужива популарност, те је зарадио надимак принц 'Блинг Блинг'. Али, потребно је напоменути да му се не могу баш отворено ругати, будући да тајландски закон забрањује икакву критику над припадницима краљевске породице, те за увреду нанесену неком од њих Тајланђани могу добити и до 15 година затвора.

Kralj Tajlanda
Краљ Тајланда / Извор: Профимедиа

Један од новијих скандала догодио се за време пандемије кад се краљ, према писању немачког Билда, изоловао у једном хотелу с пет звездица у Баварској заједно с харемом од 20 жена што је изазвало велико противљење у његовом народу, а упркос строгим казнама на друштвеним мрежама се проширио хаштаг с питањем: "Шта ће нам уопште краљ?" Иначе, краљ није окупио харем само за изолацију, већ је то његова стандардна постава, а жене у њему углавном долазе из војске и имају своју властиту јединицу.

С 25 година оженио је своју сестричну, принцезу Соамсавали Kitiyakaru, с којом је добио ћерку, а тај је брак завршио разводом.

Следећа супруга му је била глумица Суџарини Вивачаравонсе којом се венчао 1994. С њом је добио петоро деце, сина и четири ћерке, а четворо од тих петоро се одрекао.

Трећа жена му је била бивша конобарица Срирасми Сувади. Управо њу је 2007. присилио да обучена само у танге једе колач из псеће посуде. Ни касније јој није било боље, будући да ју је протерао, а целу породицу јој је стрпао у затвор. Она му је такођер родила престолонаследника принца Дипангкорна Расмијотија. Од 2014. није виђена у јавности, те се верује да је у кућном притвору.

Четврти брак (и тренутно задњи) му је с бившом стјуардесом Suthidom Тиђаи 2019., а недуго након венчања је својој омиљеној љубавници доделио статус "краљевске племените дружбенице", а том је приликом објавио фотографију на којој она пилотира авионом у грудњаку.