Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НЕВЕРОВАТНО: Мушкарац (55) убио двоје људи, комшије "навијале" да га не ухвате - на крају је завршио ТРАГИЧНО!

18.10.2021. 19:03
Пише:
Србија Данас/Блиц
Ou Đinžong
Оу Ђинжонг / Извор: Фото: Twitter printscreen/sakriosamime

Он је молио пријатеље да му помогну и посаветују га коме још може да се пожали на проблем.

Оу Ђинџонг био је недељу дана у бекству. Јурили су га јер сумњају да је убио двоје комшија и троје ранио. Због овог 55-годишњег мушкарца, из једног села у кинеској провинцији Фуђен, милиони су били на ногама.

Међутим, Оу је себи данас одузео живот како га полиција не би ухапсила.

Многи нису желели да он буде ухапшен.

- Ујаче, бежи. Надам се да ћеш пронаћи срећу у животу - стоји у коментару на друштвеној мрежи Weibo.

ОТАЦ ЋЕРКИ ПОДИГАО ЧУДАН НАДГРОБНИ СПОМЕНИК: Радник на гробљу мислио да је полудео кад је видео овај призор

ОТАЦ ЋЕРКИ ПОДИГАО ЧУДАН НАДГРОБНИ СПОМЕНИК: Радник на гробљу мислио да је полудео кад је видео овај призор

Девојчица (7) се отровала АЛКОХОЛОМ: ХИТНО пребачена у болницу!

Девојчица (7) се отровала АЛКОХОЛОМ: ХИТНО пребачена у болницу!

ФРКА У ПЕНТАГОНУ, УЗБУНА У КОМАНДИ САД: Пекинг тестирао хиперсонични пројектил нуклеарку невиђене снаге?!

ФРКА У ПЕНТАГОНУ, УЗБУНА У КОМАНДИ САД: Пекинг тестирао хиперсонични пројектил нуклеарку невиђене снаге?!

Можда ће вас запрепастити подршка осумњиченом за убиство, и то у Кини, где се такав злочин кажњава смрћу... Међутим, када будете чули причу, можда ћете и ви пожелети да Оуу пожелите срећу.

"Обичан човек на ивици очаја"

Полиција тврди да је Оу главни осумњичени за бруталан напад који се догодио 10. октобра. Зна се да је страдало двоје људи, да је троје повређено, али се још не знају сви детаљи. Ни идентитет жртава није познат. Зна се само да су у питању четири генерације исте породице, која је живела одмах до куће осумњиченог Оуа.

Медији пишу да је Оу био обичан човек, који је био на ивици очаја због вишегодишњег спора око земљишта. Пишу како је пре 30 година спасао дечака од дављења у мору, и два делфина од сигурне смрти 2008.

Многи су за то што је Оу од спасиоца постао осумњичени за убиство окривили систем. Сматрају да је Оу постао злочинац због "недаћа које су дуго мучиле кинеску локалну управу", од злоупотребе овлашћења до нечињења.

Други то виде као одраз ширег неуспеха правног и бирократског система земље, а неки упозоравају да ће се, ако се ствари не промене, у будућности догодити сличне трагедије.

Протеклих пет година Оу и његова породица, укључујући и његову мајку (89) нису имали кров над главом. То се бар да закључити из Оуових статуса на Weibo-u и ранијих чланака објављених у кинеским медијима. Уместо у кући, живели су у лименој бараци у једном приморском селу, пише  Телеграф.

fuđan
фуђан / Извор: Профимедиа

 

Спор око земљишта

Наводно Оу није могао да крене у изградњу куће јер је имао са комшијом спор око земљишта, који је годинама покушавао да реши. Наводи се да је све почело 2017, кад је Оу одлучио да сруши своју стару кућу и изгради нову. Тако се бар наводи у статусима на Оувом профилу, за који не постоји потврда да је аутентичан.

Оу је на мрежама писао да је од власти добио дозволу за реконструкцију, те је зато почео да руши стару кућу. Од тада, како тврди, није могао да сазида нови објекат, јер је његов комшија стално блокирао радове на изградњи.

Оу је на Weibou рекао да је изнова и изнова тражио помоћ полиције, сеоских званичника, локалне владе и медија, али да је проблем и даље постојао. Један од сеоских званичника потврдио је за кинеске медије да је било спорова око земљишта, те да су "локални кадрови" покушали да глуме медијатора, али без успеха.

Шта се тачно тада догодило остаје непознаница. Власти нису желели да открију детаље убиства, а није познато ни да ли је било сведока, као ни шта су полицајци затекли када су дошли на место злочина.

Молио за помоћ

Медији преносе да је Оу почетком ове године отворио налог на друштвеним мрежама како би и тамо могао да подели своју муку и привуче пажњу јавности на проблем који већ годинама не може да реши.

- Зар не би требало да влада штити обичне грађане? Зашто су богати и моћни тако арогантни? - стоји у једном његовог статусу од јануара, у којем су таговани профили државних служби.

- Увек су поштени људи играли по правилима, али закон никад не ради за поштене људе - писао је Оу на мрежама.

Kina
Кина / Извор: Профимедиа

Он је молио пријатеље да му помогну и посаветују га коме још може да се пожали на проблем.

- Био сам и у општини и у регионалном бироу. Звао сам их и писао им. Никад ми нису одговорили. Молим вас помозите ми, где још могу да одем - питао је Оу.

Качио је и скриншотове порука које је слао градоначелнику путем званичне веб странице, али изгледа ни на то није добио одговор.

Упркос свим молбама и жалбама и писањима, Оу није успео да привуче пажњу јавности, све док 10. октобра није осванула вест о убиствима. Од тог тренутка Оу и његова прича главна су тема на насловним странама домаћих али и страних медија, као и на друштвеним мрежама.

За Оуом је трагало на стотине људи. Обилазили су брда око села где је Оу наводно последњи пут виђен. Камере су га снимиле како 10. октобра крупним корацима, повијен и у белој мајици, журно корача ка излазу из села.

- Не верујем да је одузео себи живот. Нек полиција објавио видео снимак хапшења - писали су у коментарима.