ДОДАТНА НАПЛАТА: Пекаре почеле скупље наплаћивање производа НЕДЕЉОМ!
Цене су недељом скупље за десет до петнаест центи.
У немачком граду Дрездену купци недељом морају дубље посегнути у џеп за хлеб и пецива у неколико пекара. Разлози за поскупљење нису само све већи трошкови за енергију.
ХОТЕЛ ИЗ ПАКЛА! Мушкарца на спавању убола шкорпија, и то у ТЕСТИСЕ, у питању је познато одмаралиште - Одмах поднета ТУЖБА
ЈЕЗИВА СЦЕНА НА НЕБУ! Гром погодио авио пун путника, пилот успео да забележи ДРАМАТИЧАН тренутак (ВИДЕО)
ЦРКВА ИЗОПШТАВА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ! "Починили су најдубљу грешку и ЧИСТО ЗЛО, не могу се сматрати члановима цркве"
Дрезденски пекар од овог викенда уводи доплату за своје производе. Купци у пет пословница убудуће ће пецива, хлеб и колаче недељом плаћати 10 до 15 процената више, пишу немачки медији.
Поскупљење не оправдава само вишим трошковима енергената, него и додатком на плату запосленима недељом од 50 процената.
- Пажљиво смо израчунали, генерално бисмо подигли цене, али мислимо да ће се купци у недељу почастити свежим пецивом по нешто вишој цени јер уопште радимо - рекао је пекар за немачке медије.
Од понедељка до петка пециво кошта 80 центи, а у недељу 90 центи. Домаћи хлеб од једног килограма током седмице је доступан за четири евра, а недељом за 35 центи више.
У пословницама пекара купци су о недељној доплати обавештени, наводе немачки медији. Други пекар из Дрездена практикује недељно поскупљење готово годину дана.
Код њега хлеб од једног килограма током седмице кошта 3,70 евра, а викендом 4,05 евра. Интегрални хлеб од 750 грама радним даном кошта 3,80 евра, а викендом 4,15 евра.
- Свестан сам да у свом послу морам радити и викендом. Али за млађе особље, слободно време и заједнички моменти с породицом и пријатељима током викенда играју све важнију улогу - каже пекар.
Зато је желео својим запосленима исплатити добровољни бонус недељом и државним празницима. Од тада више нема кадровских брига, наводе немачки медији.
Немци годишње поједу око 80 килограма хлеба и пецива, израчунала је Задруга за истраживање житарица, тржишта и прехране. Ниједна друга земља га не једе више. Међутим, последњих година цене пекарских производа су порасле.
Поскупљење су пекари оправдали вишим трошковима за особље, скоком цена сировина, као и већим трошковима за енергију.
(Србија Данас/Fenix магазин)