Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

РЕШЕНА ВЕЛИКА АМЕРИЧКА МИСТЕРИЈА: Како је настала чувена Област 51 и колико везе има са ВАНЗЕМАЉЦИМА (ВИДЕО)

27.12.2019. 07:48
Пише:
Србија Danas/Express.co.uk
area 51
ареа 51 / Извор: Профимедиа/илустрација

Деценијама је авионска јединица "Невада Ареа 51" била симбол "теорије урагана завере" све док су ванземаљци (и њихова технологија) тамо постојали и вребали. Књиге, ТВ емисије, па чак и масовни „напади“ на Интернету покушали су да завире иза зидова подручја 51.

У средини неплодне пустиње Невада налази се прашњава неозначена стаза која води до улазних врата подручја 51. Заштићена је жичаном оградом, рампама и знаковима упозорења "На забрану неовлашћеног уласка". Многи мисле да је ова легендарна америчка база сигурније заштићена, али не сасвим - иако постоје камере на сваких неколико метара. Изван врата, камере покривају сваки могући угао. На крајњем врху брда је бели камионет са затамњеним ветробраном који гледа доле. Локални људи кажу да база зна сваку пустињску корњачу и зеца који скачу преко ограде.

Други тврде да су сензори на прилазу. Шта се тачно догађа у универзуму 51, довело је до деценија дивљих спекулација. Постоје, наравно, и ванземаљске завере, а једна од живахнијих гласина је да је злогласна несрећа Розвел из 1947. године заправо совјетска летелица којом су управљали "мутирани патуљци", а олупина и данас стоји на тлу војне базе. Неки чак верују да је америчка влада снимала месечно слетање 1969. године у једном од хангара базе, преноси "Популар Mechanics".

ПОТРАГА ЗА СКИЈАШИМА: Спасено шесторо, на терену више од 60 спасилаца, хеликоптери и пси трагачи (ФОТО)

ПОТРАГА ЗА СКИЈАШИМА: Спасено шесторо, на терену више од 60 спасилаца, хеликоптери и пси трагачи (ФОТО)

СТРАВА И УЖАС НА МЕСТУ ГДЕ ЈЕ ПАО АВИОН! Спасиоци извлаче људе из рушевина, многи путници КРИТИЧНО (ФОТО/ВИДЕО)

СТРАВА И УЖАС НА МЕСТУ ГДЕ ЈЕ ПАО АВИОН! Спасиоци извлаче људе из рушевина, многи путници КРИТИЧНО (ФОТО/ВИДЕО)

Путнички авион пао одмах по полетању, броје се мртви! (ФОТО/ВИДЕО)

Путнички авион пао одмах по полетању, броје се мртви! (ФОТО/ВИДЕО)

Што се тиче свих митова и легенди, истина је да Зона 51 заиста постоји и још увек је врло активна. Можда нема страних људи иза ограде, али нешто се дефинитивно догађа и само је неколицина изабраних у њој. "Забрањени аспект подручја 51 је оно што покреће радозналост људи и тамо се сигурно много тога догађа", каже историчар ваздухопловства и аутор Питер Мерлин, који истражује Област 51 више од три деценије. Почетак саге Ареа 51 везан је за развој извиђачких авиона У-2. Након Другог светског рата, Совјетски Савез је спустио гвоздену завесу око себе и остатка источног блока, стварајући готово информативну таму за остатак света.

Када су Совјети подржали инвазију Северне Кореје на Јужну Кореју у јуну 1950. године, постајало је све јасније да ће Кремљ агресивно проширити свој утицај. Америка је забринута због СССР-ове технологије, намере и способности да изврши изненадни напад, а прошло је само деценију од напада Јапана на Перл Харбор. Почетком 1950-их, америчка морнарица и ваздухопловне снаге слале су нисколетеће летелице у извиђачке мисије широм СССР-а, али су биле под сталном претњом пада. У новембру 1954., председник Ајзенхауер одобрио је тајни развој извиђачког авиона на високој висини, названог програм У-2. Једна од првих наредби тог посла била је проналазак удаљеног, скривеног места за обуку и тестирање.

Нашли су га у јужној пустињи Невада, близу слане равнице познате као Грум Лејк. Некада је постојало полигон за обуку америчких пилота пре Другог светског рата. Назив мапе је добио име Ареа 51 и место је постало нова тајна војна база. Да би убедила раднике да дођу, Кели Џонсон, једна од водећих инжењера У-2 пројекта, дала јој је занимљивије име: Рајски ранч. Тестирање У-2 почело је у јулу 1955. године и одмах су стигли извештаји о виђењима НЛО. Ако прочитате детаље у извештају ЦИА из 1992. године који је декласификован 1998. године, а затим готово у целости објављен 2013. године, лако је видети зашто.

Многа од тих виђења проматрали су пилоти комерцијалних авио-компанија који никада нису видели да авион лети на тако великим висинама као што је У-2. Док данашњи авиони могу да летедо 14.000 метара, авиокомпаније средином педесетих година летеле су на висинама између 3.000 и 6.000 метара. Због тога би У-2 сигурно могао да се понаша као "ванземаљац". Обично су званичници авиокомпанија знали да се већина тих необјашњивих виђења односи на тестирање У-2, али није им било допуштено да ти детаљи објављују. Тако су „природни феномени“ или „истраживање на високој надморској висини“ постали објашњење за виђење НЛО-а, укључујући 1960. годину, када је Гари ПауерсовУ-2 оборен преко Русије.

Оно што је такође интересантно у последњем извештају за 2013. годину јесте да потврђује постојање подручја 51. Иако верзија из 1998. године има значајне промене у означавању имена и локације У-2 тестног места, готово неревидирана верзија из 2013. открива много више, укључујући вишеструке референце на "Ареа 51", Грум Лејк, па чак и карту тог подручја. Ово је земаљска технологија. Људи тврде да су то ванземаљци и да је то само добра стара америчка војска.Операција У-2 је угашена крајем 1950-их, али су други тајни војни авиони наставили тестирање у области 51. Летелице А-12 и бројне невидљиве летелице развијани су током година. Попут "Птице грабљивице", Ф-117А и ТАЦИТ БЛУЕ, сви су тестирани у пустињи Невада. Још декласификованих докумената открива улогу Површине 51 у „Пројекту Имај крофну“, покушају проучавања тајно добијених совјетских МиГ-ова 1970-их. "Летели су изнад подручја 51 и поставили против нас своје борце да развију тактику борбе. То се догађа и данас, осим што уместо да видимо МиГ-17 и 21, постоје МиГ-29 и СУ-27, каже Мерлин. Летови су у току.

У септембру 2017. године, потпуковник ратног ваздухопловства умро је под тајанственим околностима када се његов авион срушио у Невади, а Пентагон није одмах идентификовао летелицу. Чини се да је највероватније летео страном летјелицом која је некако „пала у руке“ САД-а. Ипак, ванземаљске завере појавиле су се 1989. године када је Боб Лазар у интервјуу за локалне вести у Лас Вегасу тврдио да је видео ванземаљце и да су помагали инжењерима ванземаљских летелица док су радили у бази. Многи су то игнорисали као фикцију и чак су је увриједили помисао, укључујући Мерлин, који је провео године разговарајући са бившим инжењерима и запосленима из Ареа 51, љут због свега тога ванземаљског сукоба. "Поносни су на оно што раде деценијама и иновације које су направили у ваздухопловству, а сви само причају о мало зеленила", каже Мерлин.

Данас се Област 51 и даље јако користи. Према Гугл Ерту, граде се нови објекти. Посетиоци могу приметити чудна светла на небу како се крећу горе-доле у ​​раним јутарњим часовима. Али, то није НЛО. Заправо је полу-тајна авио-компанија која превози раднике са аеродрома Mekkaran у Лас Вегасу до њене базе. Што се тиче тренутних догађаја у америчкој најтајнијој војној бази, мало је оних који су распоређени. Мерлин има неке спекулације, укључујући побољшане технологије прикривања, напредно наоружање, системе електронског ратовања и посебно беспилотне летелице. Крис Поцок, познати историчар У-2 и аутор неколико књига о том питању, рекао је за "Популар Mechanics" ​​да верује да се у бази тренутно развијају класификовани авиони, егзотичнији облици радиокомуникације, фокусирано енергетско оружје и ласери. Иако је привлачење подручја 51 резултат маштовите фикције, то неће спречити људе да зуре иза ограде. "На најосновнијем нивоу, кад год имате нешто тајно или забрањено, то је људска природа", каже Мерлин.

"Желите да сазнате о чему се ради." Било да се ради о чињеници или фикцији, ванземаљци су сигурно привлачан фактор за туристе. Године 1996. држава Невада је руту 375 преименовала у "ванземаљску магистралу" и поред пута поставила одредишта као што су Истраживачки центар за ванземаљце и Мала A'Le'Inna (у Rachel, 54 становника). На западном крају области 51 налази се бордел који је оглашен као једини ванземаљски бордел. Затим, ту је стварна база, Иако већини људи није дозвољено унутра, знатижељни цивили могу се возити на предња и задња врата. Локалци ће вас усмерити, а веб локација Дреамланд Ресорт одличан је ресурс препун карата и упутстава за вожњу.

Руси преплашили Британце: МОРНАРИЦА ДОЧЕКАЛА БОЖИЋ У ПУНОЈ ПРИПРАВНОСТИ (ВИДЕО)

Руси преплашили Британце: МОРНАРИЦА ДОЧЕКАЛА БОЖИЋ У ПУНОЈ ПРИПРАВНОСТИ (ВИДЕО)

"АКО ТУРЦИ УЂУ СА ВОЈСКОМ..." Руски генерал УПОЗОРАВА Ердогана, рат може ДА ЗАПАЛИ МЕДИТЕРАН

"АКО ТУРЦИ УЂУ СА ВОЈСКОМ..." Руски генерал УПОЗОРАВА Ердогана, рат може ДА ЗАПАЛИ МЕДИТЕРАН

ЏИХАДИСТИ У НИГЕРУ ИЗВЕЛИ НОВИ КРВАВИ НАПАД: Страдало 14 војника (ВИДЕО)

ЏИХАДИСТИ У НИГЕРУ ИЗВЕЛИ НОВИ КРВАВИ НАПАД: Страдало 14 војника (ВИДЕО)

КРЕМЉ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ПУТИНА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Ево где ће руски председник провести празник!

КРЕМЉ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ПУТИНА ЗА НОВУ ГОДИНУ: Ево где ће руски председник провести празник!

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА СКИЈАШЕМ КОЈИ ЈЕ СНИМЉЕН КАКО ПОКРЕЋЕ ЛАВИНУ: Погледајте језив снимак! (ВИДЕО)

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА СКИЈАШЕМ КОЈИ ЈЕ СНИМЉЕН КАКО ПОКРЕЋЕ ЛАВИНУ: Погледајте језив снимак! (ВИДЕО)