Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

"ОЧЕКУЈЕ НАС НАЈВЕЋЕ ПОВЕЋАЊЕ ПЕНЗИЈА У ПОСЛЕДЊИХ НЕКОЛИКО ДЕЦЕНИЈА" Вучевић одговорио на горућа питања

18.06.2022. 11:12
Пише:
Србија Данас
Miloš Vučević
Милош Вучевић / Извор: Србија Данас / Саша Џамбић

Вучевић је одговарајући на питање термину формирања нове владе нагласио је да грађани треба да знају избори и даље трају.

Градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС-а Милош Вучевић, у "Новом Викенд јутру" код водитељке Јоване Јеремић, говорио је повећању плата и пензија, кандидатури Александра Шапића за градоначелника Београда, као и односима Србије и Русије, ако и укупној геополитичкој ситуацији у свету.

БЛОКОВСКА ПОВРШИНА "4 КУЛЕ" У НОВОМ РУХУ! Вучевић: Целокупан простор делује фантастично

БЛОКОВСКА ПОВРШИНА "4 КУЛЕ" У НОВОМ РУХУ! Вучевић: Целокупан простор делује фантастично

Месаровић: Градска пореска управа апелује на грађане да измире своје доспеле, а неизмирене обавезе на рачуну пореза и избегну наплату прописане камате

Месаровић: Градска пореска управа апелује на грађане да измире своје доспеле, а неизмирене обавезе на рачуну пореза и избегну наплату прописане камате

"ДОЂИТЕ У СРПСКУ АТИНУ" Милош Вучевић послао важну поруку грађанима - ево о чему је реч (ВИДЕО)

"ДОЂИТЕ У СРПСКУ АТИНУ" Милош Вучевић послао важну поруку грађанима - ево о чему је реч (ВИДЕО)

Изборни процес још увек траје

Вучевић је одговарајући на питање термину формирања нове владе нагласио је да грађани треба да знају избори и даље трају.

- То показује можда и најбоље говори о бесмислу захтева опозиције за правила који не дозвољавају да се заврше избори. То није нешто на чему је СНС инсистирала. Више од два месеца не можемо да завршимо гласачке радње, а 23. јуна нас очекује гласање у општини Бујановац. Не можемо још увек да конституишемо Народну скупштину, а председник не може да започне разговоре. Сви министри су на својим пословима и они се редовно обављају. Надам се да ћемо до краја јула моћи да уђемо у конституисање Владе - навео је он. 

Вучевић је истакао СНС није отпочела разговоре унутар странке нити разговоре са другим партнерима, јер су разговарали о битнијим темама које су доминирале, као што је питање енергената и користи за грађане.

Верујем да је Шапић спреман за место градоначелника Београда

Председништво Српске напредне странке већином гласова је усвојило предлог Градског одбора СНС-а у Београду да Александар Шапић буде кандидат те странке за градоначелника Београда, а да Весна Видовић буде заменица.

- СНС је најтранспарентнија странка. Број једна на листи је био Александар Шапић и природно је да смо изашли са тим предлогом за градоначелника Београда. Оно што чека Шапића и цео тим је много посла да се наставе инвестиције и убрзају. Верујем да у понедељак добијамо новог градоначелника Београда. Верујем да је спреман за то - истакао је градоначелник Новог Сада додавши да не сумња да ће Горан Весић и даље бити политички активан.

Највеће повећања пензија у последњих неколико деценија, највечи инфраструктурни пројекат у Србији

Вучевич је истакао да много важније од кадровских решења у влади најава највећег повећање пензија у последњих неколико деценија, и повећања економског стандарда грађана.

- Повећање плата и пензија тренутно највећи инфраструктурни пројекат у Србији. То је наш ауто-пут солидарности, јер овим председник и држава показују да се води рачуна о свима. Ово је филмски нестварна прича да Србија у овим светским околностима има снаге да направи највеће повећање пензија у последњих неколико деценија. Очекује се повећање од 18 до 20 посто. Ако неко има пензију од 45.000 динара, добиће повећање од 9.000 динара - образложио је Вучевић.

Велики изазов набавка енергената

Почетком 2023. године просечна плата у Србији могла би да буде 710 евра, рекао је Вучевић. Поред повећања плате и минималне зараде, очекује се и изазов око енергената.

- Више од 2/3 гаса је решено, али треба нам много више гаса, јер је потрошња већа, имамо нове фабрике. Стратешки нам је битан споразум са Мађарском о складиштењу гаса. Питање струје је такође изазов, као и нафта јер смо под ударом пакета санкција ЕУ. А један део струје мораћемо да увозимо - нагласио је градоначелник.

Ако Србија има хране имаће и комшије, седимо на својој столици

Он је истакао да је изјава амбасадора Русије веома чудна и непримерена, јер Србија није окренула леђа Русији и да наша држава седи на једној столици, а то је српска столица.

- Само Србија у Европи није увела санкције Русији. Сви остали су на овај или онај начин санкционисали Руску федерацију. Мислим да би Руси могли да дају веће поштовање за оно што председник ради. Оно што је битно да Србија има све намирнице. У Белгији је литра уља 2,59 евра. А погледајте колико је у Србији. Има шећера, брашна. Очекујем добру жетву ове године, ако Србија има хране имаће и комшије, нико у региону неће бити гладан - навео је градоначелник. 

Вучевић је истакао да народ Србије треба да прати повећање пензија и плата, јер је то тренутно најважнија ствар.

- Надам се да ће Влада са председником радити за рачун грађана, а не за амбасаде. И ова Влада је добро радила, али нам треба она која је спремна да уђе у коштац са овим проблемима. Народ треба да занима повећање плата и пензија, а не ко ће да седи у министарској фотељи - закључио је он. 

Медијске слободе никад веће

Вучевић је прокоментарисао да је у Србији слобода медија никад већа, а да на друштвеним мрежама може да се напише било шта без контроле.

- Имате више медија под контролом опозиције, тајкуна. Слобода медија никад већа. Имате и друштвене мреже, где је све дозвољено, где можете да напишете нешто без било какве контроле. Чланови СНС-а су ишли и у медије које некад нису најпријатељскије настројене, а министри су имали неке чудне изјаве. Не може да се дехуманизује нечија породица - објаснио је Милош Вучевић. 

}