Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Зрењанин - град отвореног срца који ће вас оборити са ногу: Прави ужитак за све авантуристе и туристе (ФОТО/ВИДЕО)

10.10.2021. 15:57
Пише:
Србија Данас
Zrenjanin
Зрењанин / Извор: Фото: Војводина

Старо градско језгро, бројни мостови, река Бегеј, прелепа природа и срдачни домаћини довољан су разлог за посету Зрењанину, граду отвореног срца

Без сумње можемо рећи да је Зрењанин један од најлепших градова Војводине, дестинација која је препознатљива по квалитетним садржајима, предивним пејзажима и задивљујућим природним просторима.

Град који својим гостопримством очарава, а гурманлуком гарантује поновни, планирани долазак. Град који својим повољним географским положајем ствара услове за сјајан развој туризма, и град који још од давнина поштује и негује своје обичаје, културу, историју, традицију и тиме представља прави одмор за душу, рај за очи и праву туристичку дестинацију која окупља бројне посетиоце, не само из Србије, већ и из иностранства.

Европске фирме хрле у Стару Пазову: Како је мала војвођанска општина постала ИНВЕСТИЦИОНИ ШАМПИОН СРБИЈЕ? (ВИДЕО)

Европске фирме хрле у Стару Пазову: Како је мала војвођанска општина постала ИНВЕСТИЦИОНИ ШАМПИОН СРБИЈЕ? (ВИДЕО)

Цвета дуално образовање у Старој Пазови: Више знања доноси нова радна места, веће плате и нове инвестиције за све грађане (ФОТО/ВИДЕО)

Цвета дуално образовање у Старој Пазови: Више знања доноси нова радна места, веће плате и нове инвестиције за све грађане (ФОТО/ВИДЕО)

"Зрењанин - град на Бегеју" Ова река носи са собом приче о седам векова живота Зрењанинаца (ФОТО)

"Зрењанин - град на Бегеју" Ова река носи са собом приче о седам векова живота Зрењанинаца (ФОТО)

Када говоримо о туристичким знаменитостима Зрењанина по којима се он издваја од многих општина у Војводини, али и Србији, важно је истаћи најпознатије атракције на простору града и околине, а то су пре свега, Царска бара, језеро Пескара и насеље Ечка.

Осим овога, Зрењанин је познат и по развијеним културним институцијама, манифестацијама и бројним локалитетима. Архитектура из 19. века, Старо градско језгро, бројни мостови, река Бегеј, прелепа природа и срдачни домаћини довољан су разлог за посету Зрењанину, граду отвореног срца.

Када је реч о развоју туризма, улагању у исти и рад градске власти како би се туристички потенцијал Зрењанина максимално искористио и побољшао, директор Туристичке организације Зрењанин Зоран Љуботина истиче да је град пуно тога до сада урадио и има велики број пројеката за будућу реализацију.

- Трудимо се да доста тога понудимо, како нашим суграђанима, тако и гостима који дођу. Ту су бројне манифестације, активности на које смо посебно поносни, а које базирамо на томе да на њима радимо и развијамо их у наредном периоду као што су ловни туризам, бициклизам, наутика и многи други - објашњава директор Туристичке организације Зрењанин и додаје да је овог лета организовано и крстарење Бегејом и околним рекама с обзиром на то да је Зрењанин познат по томе да излази на шест околних водених токова.

- То су заиста живописни предели које треба видети и зато могу само да позовем све да уживају заједно са нама. Град поседује туристичке бродиће којима се може пловити по водама Бегеја и околних река и такве туре се никада не заборављају. Поред вода, имамо и резервате природе попут Царске баре као резерват птица који је јединствен у околини, ту је и насеље Ечка, бања Русанда, ту су излетишта, купалишта и пуно тога што се може видети и доживети у Зрењанину - додаје Љуботина.

Zoran Ljubotina
Зоран Љуботина / Извор: Фото: Војводина

Када је реч о манифестацијама које овај град организује не треба причати пуно, сви су чули или макар једном и посетили чувене "Дане пива", "Банатску бајку", "Лето у Банатској башти", "Цветну пијацу" и многе друге. Међутим, када је реч о улагању у туризам, из туристичке организације имају нови, другачији план. Наиме, у наредном периоду циљ је улагање у рурални туризам.

- Овај град има 22 насељена места, а свако место је прича за себе. Ми покушавамо да из те њихове приче покажемо и докажемо свима онима који дођу да могу да уживају у сеоским срединама. Имамо пуно газдинстава, како сеоских, тако и пољопривредних који су намењени за туризам, пуно апартмана и пансиона по селима, пуно сеоских манифестација које се провлаче кроз нашу "Банатску бајку" и "Банатски караван", а то су наше манифестације које трају већ дуги низ година како у граду, тако и по селима - истиче директор ТО Зрењанин.

Туристичка организација, поред улагања у рурални туризам има за циљ и проширење манифестација, тачније, њихових одржавања и по читавом Банатском округу како би се за ту бајковиту причу манифестација у Зрењанину што више чуло. 

- Када су гости, туристи у питању, Зрењанин је једна заокружена прича. Имамо разне садржаје за све посетиоце, и за бициклисте, за наутичаре, за све авантуристе. Овај град заиста има шта да понуди и осигура да ће из њега сви отићи презадовољни садржајем - објашњава Љуботина.

Када се говори о туризму у Зрењанину и његовој посећености, довољно је изнети податак који говори више од било којих речи, а то је да је посета туриста овом лепом граду на Бегеју сваке године све већа и већа.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Пројекат је финансиран из буџета Града Зрењанина. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове Града Зрењанина, који је доделио средства.