Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ФИГУРА ИЗ СНОВА

20 КИЛОГРАМА МАЊЕ?! - Нова дијета - Још није касно, за два месеца сте спремни за лето и бикини

14.04.2024. 16:18
Пише:
Србија Данас/Глориа
dijeta
дијета / Извор: Профимедиа

Дијета 1.200 калорија даје феноменалне резултате. Почетак пролећа диктира лаганију гардеробу и подсећа да је до лета остало јако мало времена уколико желите да га дочекате спремни.

Како бисте плажом шетале самоуверено, још увек имате времена да стешете своју линију, а у томе ће вам помоћи дијета 1.200 калорија.

Дијета 1.200 калорија подразумева исхрану која дневно омогућава унос од баш толико - 1.200 калорија, а седми дан је свима омиљен.

Кристина Беба Мишков је на страници Dijeta.net поделила своје искуство. Она је за 2 месеца изгубила 20 кг, уз дијету од 1.200 калорија.

Доручак и први међуоброк су свакога дана исти:

Доручак: 3 дл млека/јогурта/кефира (1,5% mm) са две супене кашике зобених пахуљица (230 кцал) и кафа са једном кашиком шећера (55 кцал).

Први међуоброк: коцкица црне чоколаде 70% какаоа (48 кцал).

Дијета 1.200 карлорија - Дан 1

Ручак: 300 г жуте бораније, 150 г пилећих прса исецкано на коцкице скувати у сланој води, оцедити, помешати са пола чена белог лука и кашиком киселе павлаке од 12% mm (280 кцал), кафа са једном кашичицом шећера (55 кцал).

Међуоброк: 300 грама диње (85 кцал).

Вечера: 2 кувана јајета и салата од 200 г парадајза, 100 г краставаца и 50 г лука (210 кцал).

Укупни дневни унос: 960 кцал што оставља простора за још 240 кцал „грицкања“, шта год вам падне на памет, али да не прелази 1.200 калорија укупно.

Дан 2

Ручак: 200 грама пилећег белог меса и 300 грама тиквица скувати у сланој води, оцедити, насецкати све на коцкице, посути мирођијом и зачинити сирћетом или лимуновим соком и бибером (по жељи можете и да запечете у рерни на папиру за печење (300 кцал); кафа са 1 кашиком шећера (55 кцал);

Међуоброк: једна јабука (80 кцал);

Вечера: два јајета умутити са две кашике киселе павлаке од 12% mm, излити на папир за печење и у рерни испећи (готово је кад порасте), јести уз 300 грама парадајза (220 кцал).

Укупни дневни унос: са доручком и првим међуоброком који је сваки дан исти износи 1.020 кцал, што значи да је дозвољено још 180 кцал.

Дан 3

Ручак: 200 грама шампињона, 200 грама купуса и 100 грама пилећих прса исецкати на коцкице, динстати на лаганој ватри уз стално доливање воде, а када се све издинста, сачекати да вода испари.

vaga
вага / Извор: Shutterstock

Додати супену кашику киселе павлаке (12% mm), једну кафену кашику сенфа, карија, бибера, ђумбира и ако волите љуто, може мало љуте паприке, чили или туцане (230 кцал); кафа са једном кашиком шећера (55 кцал);

Међуоброк: 2 брескве (60 кцал).

Вечера: конзерва туне у сопственом соку уз 200 грама парадајза (300 кцал).

Укупни дневни унос: 985 кцал, дозвољено још 215 кцал.

Дан 4

Ручак: скувати 300 грама карфиола у сланој води, оцедити, изгњечити или изблендати, побиберити и једну супену кашику киселе павлаке (12% mm) умешати у ту смесу, батак пилећи посолити и побиберити, нека буде 150-200 грама, (рачунаћемо 150, јер кад се кости одузму то је то).

Оставити барем сат времена, најбоље преко ноћи, не скидати кожицу, пећи у рерни без додатка уља, масти или воде – не брините, неће се залепити за посуду, јести уз пире од карфиола.

(Напомена: кожицу не треба појести, само пећи са кожицом) (280кцал); кафа са једном кашиком шећера (55кцал);

Међуоброк: 300 грама диње (85 кцал).

Вечера: динстати 300 грама паприке на кашичици дијет маргарина уз стално доливање мало воде, кад паприка омекне, оставити да сва вода испари и кад паприка крене да се запече, разбити преко ње 2 јајета, брзо мешати да не загори и јести уз 100 грама парадајза или краставаца (230 кцал).

Укупни дневни унос: 990кцал, дозвољено још 210 кцал.

Дан 5

Ручак: 300 грама ослића куваног или печеног у кеси за печење, уз то салата од 200 г парадајза, 100 г краставаца и 50 г лука (280 кцал); једна кафа са једном кашичицом шећера (55 кцал).

Међуоброк: једна јабука (80 кцал).

Вечера: 2 кувана јајета и салата од 200 г краставаца, пола чена белог лука и 100 мл јогурта од 1,5% mm (230 кцал).

Укупан дневни унос: 990 кцал, дозвољено још 210 кцал.

Дан 6

Ручак: 400 грама целих шампињона (ако су велики, исећи на половине), кувати у 200 мл воде, и 50 грама лука, посути бибером и паприком у праху љутом/слатком; готово је када вода скоро потпуно испари уз то јести 300 грама исецканог купуса зачињеног бибером, сољу и сирћетом или лимуновим соком (110 кцал), кафа са кашичицом шећера (55 кцал).

Међуоброк: 2 брескве (60 кцал).

Вечера: салата од купуса иста као за ручак и 2 кувана јајета (200 кцал).

Укупни дневни унос: 765 кцал и данас није дозвољено грицкање између, ако је глад баш велика, може мало купус салате!

Дан 7

Код дијете 1.200 калорија у седмом дану дозвољено је да се једе све – наравно умерено. Под „све” се подразумева пржено, колачи итд., али не треба претеривати у количинама, преноси zadovoljna.rs.

Србија Данас/Глориа/Сандра Петковић/Пренела: Т. О.