Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

Рецепт за ГАЛА РУЧАК који кошта МАЊЕ ОД 100 ДИНАРА: ТРИ САСТОЈКА и 15 минута за оброк који у Шпанији деценијама има статус "божанства"

04.08.2022. 08:42
Пише:
Србија Данас
hrana
храна / Извор: Фото: Shutterstock

Шпанија је позната по једноставној кухињи, а ипак сласној и веома укусној у којој доминирају доступне, повољне намирнице, али и обиље зачина. Један од тамошњих најпопуларнијих специјалитета који се припрема већ деценијама је и чувена тортиља од кромпира за коју су вам потребна 3 веома јефтина састојка.

Ова тортиља се припрема веома лако и брзо, па је одлично решење за ручак ако су вам дошли ненадани гости. Састојке за исту углавном увек имате у фрижидеру, а нећете се осрамотити када је послужите гостима. Увек је можете обогатити додатним састојцима по жељи у виду печурака, паприке, парадајз,а спанаћа или можда пилетине, кобасица или сланине.

Практично је шапнску тортиљу правити и за доручак, а добре вести за све домаћице које штеде кућни буџет, јесу и да вам је за припрему овог јела дословце потребно мање од 100 динара.

ЈУТАРЊИ ЕЛИКСИР ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Започните дан шољом овог напитка и заборавите на вирусе (РЕЦЕПТ)

ЈУТАРЊИ ЕЛИКСИР ЗА ЈАК ИМУНИТЕТ: Започните дан шољом овог напитка и заборавите на вирусе (РЕЦЕПТ)

ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА: Колач од 3 САСТОЈКА ПРАВИ ЈЕ ХИТ, нема ЈЕФТИНИЈЕ ПОСЛАСТИЦЕ (РЕЦЕПТ)

ПРАВИ СЕ ЗА 5 МИНУТА: Колач од 3 САСТОЈКА ПРАВИ ЈЕ ХИТ, нема ЈЕФТИНИЈЕ ПОСЛАСТИЦЕ (РЕЦЕПТ)

Потребни састојци:

*једна главица лука

*4 јаја

*4 средња кромпира

*уље, со, бибер, зачини по жељи

hrana
храна / Извор: Фото: Shutterstock

Припрема:

1. Кромпир огулите, па га насецкајте на танке коцкице. Лук исеците на танке тракице.

2. Загрејте уље у тигању, па убаците лук и кромпир и динстајте све док се кромпир не запече.

3. Улупајте кајгану од јаја, па додајте пропржени кромпир и лук (који сте претходно исцедили од вишка уља), и све заједно промешајте.

4. Поново загрејте уље на тигању, па убаците нову смесу. Након неколико минута тигањ прекријте тањиром, па окрените тако да добије тортиља остане на тањиру, а затим је вратите у тигањ, како би се запекла и са друге стране.

5. Тортиља је готова када се запече и друга страна. Поново је пребаците на тањир на горе поменут начин, како не би изгубила форму.

6. Исеците је на троуглове и служите уз сир или кисело млеко и сезонску салату. Пријатно!