Да ли сте пробали МЕД ОД БУНДЕВЕ? Моћан ЕЛИКСИР ЗА СРЦЕ, ублажава кашаљ и решава проблем са затвором
Коришћење меда од бундеве препоручује се и код гојазности.
Бундева је један од најбољих извора алфа-линоленске киселине (АЛА), омега-3 есенцијалне масне киселине која је врло добра за здравље срца.
Мед од бундеве се сматра делотворним у ублажавању болести јетре и бубрега, за избацивање камена из жучи, лечење мокраћних канала, али и за јак и суви кашаљ.
Они који пате од затвора могу да користе мед од бундеве, јер он садржи влакна, али и каротен и прегршт витамина. Сматра се да помаже у борби са повећаним холестеролом, артеросклерозом, смањује отоке срчане инсуфицијенције.
Коришћење меда од бундеве препоручује се и код гојазности.
Како се припрема мед од бундеве:
За припрему меда биће вам потребна једна зрела жута бундева. Све што је потребно јесте да одсечете врх и извадите унутрашњост (семенке и влакна). У добијени велики отвор треба насути шећер, било који, по вашој жељи. Одозго поклапамо одсеченим врхом и остављамо на десетак дана на прохладно место.
Најбоље је бундеву ставити у неку већу чинију, јер временом ће омекшати и биће је тешко премештати.
За то време, шећер ће се отопити у бундевином соку. Чим се шећер отопи, скидамо поклопац и сипамо добијену течност у стаклену посуду. Ако се, случајно, на поклопцу бундеве ухватила плесан, то није ништа страшно. У том случају направите рупу на дну бундеве, и кроз њу сипајте мед у посуду.
Како се користи мед од бундеве?
А како ћете користити овај мед – то је ваш избор. Можете са њим заслађивати чај, можете га конзумирати самостално 2-3 пута дневно, по 2-3 супене кашике, можете га користити као прелив за палачинке, или измислите своју варијанту, све зависи од ваше фантазије.
Конзумирајте га колико год дуго желите. Ако вам је недовољно, можете одмах припремити већу количину од 2-3 бундеве.