Лажна БАКЛАВА без кора са мерама на ЧАШЕ - Не морате увек да правите ону класичну, ово је предивна, а много лакша варијанта, савршено славско послужење
Укус овог колача ће вас одушевити, то вам гарантујемо
16.11.2025.
13:30
Коментари (0)
Састојци:
4 јајета
2 шољице (од 2 дл) шећера
1 шољица уља
1 шољица млека
1 шољица гриза
1 шољица оштрог брашна
2 шољице млевених ораха
Прелив:
1/2 л воде
2 шољице шећера
Припрема:
1. Пенасто умутити јаја са шећером, па додати остале састојке.
2. Масу сипати у подмазану тепсију и пећи око пола сата.
3. Врућ колач прелити преливом од прокуване воде и шећера (кувати док се шећер не растопи) и посути млевеним орасима.