Најсочнија лења пита, прсте да полижеш: Овај преукусан старински рецепт ће вам тражити сви
Нема ко је не обожава.
Лења пита са јабукама је један од оних колача који миришу на детињство.
Сочне јабуке, мекано тесто и нежна слаткоћа чине је савршеним десертом за сваки дан. Припрема је брза и једноставна, а колач је једнако укусан топао или охлађен.
Састојци и количина:
Јаја - 3 комада
Шећер - 200 г
Ванилин шећер - 1 кесица
Уље - 100 мл
Млеко - 150 мл
Брашно - 250 г
Прашак за пециво - 1 кесица
Јабуке - 4-5 средњих
Цимет - 1 кашичица
Шећер у праху - за посипање
Начин припреме:
Јабуке ољуштити, очистити и исећи на танке кришке. Посути циметом и оставити са стране. Умутити јаја са шећером и ванилин шећером док не постану пенаста. Додати уље, млеко, па умешати брашно помешано с прашком за пециво. У подмазан и побрашњен плех сипати пола смесе, поређати јабуке, па прелити остатком теста. Пећи у загрејаној рерни на 180°Ц око 35-40 минута, док не порумени. По жељи посути прах шећером и послужити.