Готов за пола сата: Зелени рижото је идеалан за вреле летње дане - брзо се спрема и топи се у устима
Преукусан је, сви га обожавају.
Овај зелени рижото је право освежење на тањиру - кремаст, пун укуса и мириса свежег поврћа и зачинског биља.
Спанаћ, грашак, пармезан и нана стварају савршену хармонију, а јело је спремно за мање од пола сата.
Састојци и количина:
Пиринач за рижото - 200 г
Спанаћ - 150 г
Грашак - 100 г
Црни лук - 1 мања главица
Маслиново уље - 2 кашике
Путер - 50 г
Пармезан - 50 г
Повртни бујон - 500 мл
Свежи листови нане - шака
Со и бибер - по укусу
Начин припреме:
На маслиновом уљу издинстати ситно сецкани црни лук док не омекша. Додати пиринач и кратко пропржити, мешајући 1-2 минута. Постепено доливати топли повртни бујон уз стално мешање, док пиринач не омекша (око 15 минута). Додати спанаћ и грашак, па кувати још 5 минута, док поврће не омекша. Умешати путер, рендани пармезан и ситно сецкану нану. Посолити, побиберити и послужити топло.