Направите НАЈУКУСНИЈУ ПИЛЕЋУ СУПИЦУ: Тајна је у једном састојку!
Пилећа супа је многима омиљена – топло јело које греје и тело и душу. Иако је сама по себи укусна, постоји један састојак који може потпуно да промени њен укус и учини је неупоредиво богатијом.
Тајна је у корену целера. Ова једноставна, а моћна намирница даје супи посебну арому и благу слаткоћу, па јело постаје пунијег и дубљег укуса. Управо због тога многи кувари сматрају да без целера нема праве пилеће супе.
Поред тога што обогаћује укус, целер је и право нутритивно појачање – садржи обиље витамина, минерала и влакана који поспешују варење. Када се комбинује са шаргарепом, луком и першуном, ствара савршену основу за домаћу, мирисну супу.
Довољно је да приликом кувања додате неколико комада корена целера заједно са осталим поврћем и месом. Док се кува, целер отпушта арому која се лепо стапа са осталим састојцима и даје супи посебан карактер.
Ако желите да ваша пилећа супа има онај “домаћи” мирис и укус као из детињства, не заборавите – тајна је у целеру!