Од само ЈЕДНЕ СМЕСЕ можете направити чак 3 ВРСТЕ СЛАНИХ РОЛАТА - будите иновативни за славу, а и олакшајте себи!
Слани ролати су савршено предјело које увек изазове пажњу гостију, али многе домаћице оклевају да се упусте у њихову припрему јер мисле да је компликовано.
Истина је да то уопште није тешко – од једне основне смесе можете, уз мале измене, направити чак три различита ролата.
За основну смесу биће вам потребно:
-
5 јаја
-
1 шоља брашна
-
1 шоља јогурта
-
пола кесице прашка за пециво
-
пола кашичице соли
За фил:
-
павлака
-
фета сир
-
ситно сецкана шунка
-
качкаваљ
Ако желите варијанту са зеленим ролом, у фил додајте 4-5 кашика динстаног и ситно исецканог спанаћа, а за црвени ролат додајте 3 кашике ајвара.
Прво одвојите беланца од жуманаца и умутите беланца у чврст снег. Жуманца умутите у посебној посуди, па додајте брашно помешано са прашком за пециво и лагано промешајте.
Након тога додајте јогурт и со, а када добијете компактну смесу, пажљиво умешајте беланца.
Смесу излијте у плех обложен папиром за печење и пеците у рерни загрејаној на 200 степени око 20 минута. Док се кора пече, помешајте павлаку са изгњеченим фета сиром и сецканом шунком. Када је кора печена, увијте је у влажну крпу и оставите да се добро охлади.
Када се охлади, премажите филом и увијте у ролат. По жељи га одозго премажите павлаком и обилно поспите ренданим качкаваљем.
И то је то! Основни жути ролат је готов, а ако желите, лако можете направити и зелени са спанаћем или црвени са додатком ајвара у фил. На тај начин од једне смесе добијате три различите и ефектне варијанте које ће сви обожавати.