Поховане тиквице с белим луком и сусамом обарају с ногу - топе се у устима, обожавају их чак и малишани
Љубав на први залогај.
Ретко ко не воли поховане тиквице.
Осим што су преукусне, оне миришу и на бакину кухињу и на детињство, а овај "ажуриран" рецепт ће тек постати омиљен многима.
Састојци и количина:
- 1 већа тиквица
- 3 јаја
- 100 гр презли
- 100 грама брашна
- 100 грама сусама
- 3 чена белог лука
- со и уље
Начин припреме:
Тиквице очистити исећи по дужини на кришке па посолити и оставити да стоје око 15 мин, а затим оцедити течност што се издвоји из њих и издробити бели лук па добро измешати да тиквице упију мирис. На фолију ставити брашно, презле и сусам.
Јаја излупати у чинији. Оцеђене тиквице прво провући кроз брашно, затим кроз јаја, па кроз презле и поново кроз јаја па кроз сусам.
Ређати на послужавник. Уље угрејати и пржити тиквице, смањити ватру да не изгоре па кад порумене са обе стране вадити на папирну салвету.
Сервирати уз сир, лимун, павлаку парадајз или краставце.