Pohovane tikvice s belim lukom i susamom obaraju s nogu - tope se u ustima, obožavaju ih čak i mališani
Ljubav na prvi zalogaj.
Retko ko ne voli pohovane tikvice.
Osim što su preukusne, one mirišu i na bakinu kuhinju i na detinjstvo, a ovaj "ažuriran" recept će tek postati omiljen mnogima.
Sastojci i količina:
- 1 veća tikvica
- 3 jaja
- 100 gr prezli
- 100 grama brašna
- 100 grama susama
- 3 čena belog luka
- so i ulje
Način pripreme:
Tikvice očistiti iseći po dužini na kriške pa posoliti i ostaviti da stoje oko 15 min, a zatim ocediti tečnost što se izdvoji iz njih i izdrobiti beli luk pa dobro izmešati da tikvice upiju miris. Na foliju staviti brašno, prezle i susam.
Jaja izlupati u činiji. Ocedjene tikvice prvo provući kroz brašno, zatim kroz jaja, pa kroz prezle i ponovo kroz jaja pa kroz susam.
Redjati na poslužavnik. Ulje ugrejati i pržiti tikvice, smanjiti vatru da ne izgore pa kad porumene sa obe strane vaditi na papirnu salvetu.
Servirati uz sir, limun, pavlaku paradajz ili krastavce.