Припремите имунитет за хладније дане: Оваква шаргарепа је ПРИРОДНИ ПРОБИОТИК!
Припремите ову укусну салату очас посла.
Ферментисане шаргарепе са белим луком, мирођијом и бибером одличан су начин да обогатите јеловник нечим здравим и освежавајућим.
Осим што су хрскаве и укусне, природно су богате пробиотицима, па благотворно делују на варење и јачају имунитет. Њихова припрема је веома једноставна, а резултат је савршен прилог или здрава ужина коју можете јести сваког дана.
Потребно је:
-
око 500 г шаргарепе
-
неколико ченова белог лука
-
пар гранчица свеже мирођије
-
кашичица бибера
-
литар воде и кашика соли
Шаргарепе ољуштите и исеците на штапиће, па их заједно са белим луком, мирођијом и бибером поређајте у теглу. У посебној посуди растворите со у води и тиме прелијте поврће тако да све буде потпуно потопљено.
Теглу затворите или покријте газом и оставите пар дана на собној температури да природно ферментише. Када добију благу киселкасту ноту и остану хрскаве, ставите их у фрижидер и користите по жељи – као додатак оброцима или као здрави залогај између јела.