Pripremite imunitet za hladnije dane: Ovakva šargarepa je PRIRODNI PROBIOTIK!
Pripremite ovu ukusnu salatu očas posla.
Fermentisane šargarepe sa belim lukom, mirođijom i biberom odličan su način da obogatite jelovnik nečim zdravim i osvežavajućim.
Osim što su hrskave i ukusne, prirodno su bogate probioticima, pa blagotvorno deluju na varenje i jačaju imunitet. Njihova priprema je veoma jednostavna, a rezultat je savršen prilog ili zdrava užina koju možete jesti svakog dana.
Potrebno je:
-
oko 500 g šargarepe
-
nekoliko čenova belog luka
-
par grančica sveže mirođije
-
kašičica bibera
-
litar vode i kašika soli
Šargarepe oljuštite i isecite na štapiće, pa ih zajedno sa belim lukom, mirođijom i biberom poređajte u teglu. U posebnoj posudi rastvorite so u vodi i time prelijte povrće tako da sve bude potpuno potopljeno.
Teglu zatvorite ili pokrijte gazom i ostavite par dana na sobnoj temperaturi da prirodno fermentiše. Kada dobiju blagu kiselkastu notu i ostanu hrskave, stavite ih u frižider i koristite po želji – kao dodatak obrocima ili kao zdravi zalogaj između jela.