Руске пирошке: Домаћински оброк за само 15 минута - Састојци коштају мање од 300 динара
Овај рецепт ћете сигурно записати.
07.09.2025.
21:15
Коментари (0)
Савршен доручак који осваја целу породицу. Научите како да направите руске пирошке са кромпиром и шунком – мекане, сочне и невероватно укусне.
Припремите руске пирошке на јединствен начин са тестом од кромпира. Обожаваће их цела породица, а идеалне су не само за доручак, већ и за вечеру или ужину.
Састојци:
- 20 г квасца
- 100 г кромпира
- 50 г маслаца
- 350 г оштрог брашна
- 2 јајета
- млеко
- павлака
- шунка
Припрема:
Квасац размутити у посуди, додати 3 кашике млека и оставити да укисне. У посебан суд ставити кувани кромпир, брашно, маслац и два жуманцета, па додати квасац.
Све добро измешати, посолити и оставити да тесто надође. Тесто након тога изручити на даску и поделити на четвртасте комаде, надевати мешавином павлаке и млевене шунке.
Завијати као пирошке, па пржити на доста масти.