Ruske piroške: Domaćinski obrok za samo 15 minuta - Sastojci koštaju manje od 300 dinara
Ovaj recept ćete sigurno zapisati.
07.09.2025.
21:15
Komentari (0)
Savršen doručak koji osvaja celu porodicu. Naučite kako da napravite ruske piroške sa krompirom i šunkom – mekane, sočne i neverovatno ukusne.
Pripremite ruske piroške na jedinstven način sa testom od krompira. Obožavaće ih cela porodica, a idealne su ne samo za doručak, već i za večeru ili užinu.
Sastojci:
- 20 g kvasca
- 100 g krompira
- 50 g maslaca
- 350 g oštrog brašna
- 2 jajeta
- mleko
- pavlaka
- šunka
Priprema:
Kvasac razmutiti u posudi, dodati 3 kašike mleka i ostaviti da ukisne. U poseban sud staviti kuvani krompir, brašno, maslac i dva žumanceta, pa dodati kvasac.
Sve dobro izmešati, posoliti i ostaviti da testo nadođe. Testo nakon toga izručiti na dasku i podeliti na četvrtaste komade, nadevati mešavinom pavlake i mlevene šunke.
Zavijati kao piroške, pa pržiti na dosta masti.