Сочна и укусна ПОСНА ПИТА СА КИСЕЛИМ КУПУСОМ: Потребна су вам само 3 САСТОЈКА!
Богата витамином Ц, идеална за ове хладне, зимске дане, у којима владају прехладе и вируси.
У зимским данима најлепше нам прија мирис домаће пите која се пече у рерни, а посебно оне са киселим купусом.
То је једноставно посно јело које спремамо брзо и уз мало састојака, а даје богат и карактеристичан укус који посебно воле они који уживају у традиционалној кухињи. Ми је радо правимо за доручак или вечеру, а често је служимо и уз посну супу или друга топла јела.
Припрема:
Када спремамо ову питу, најпре ситно исецкамо кисели купус и накратко га потопимо у хладну воду да се мало испере ако је превише слан или кисео. Затим га добро оцедимо. На мало загрејаног уља кратко пропржимо купус и додамо бибер по укусу. Динстамо га док лепо не омекша и не замирише.
Затим у плех ређамо две коре, попрскамо их мало уљем и распоредимо део надева. Прекријемо једном кором, па поново ставимо фил и тако настављамо док не потрошимо све коре и купус. Последње коре само благо премажемо уљем.
Печемо питу око 40 минута на 180 степени, док не добије лепу златну боју. Када је извадимо из рерне, покријемо је крпом и кесом или фолијом да омекша и постане још сочнија.