Sočna i ukusna POSNA PITA SA KISELIM KUPUSOM: Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA!
Bogata vitaminom C, idealna za ove hladne, zimske dane, u kojima vladaju prehlade i virusi.
U zimskim danima najlepše nam prija miris domaće pite koja se peče u rerni, a posebno one sa kiselim kupusom.
To je jednostavno posno jelo koje spremamo brzo i uz malo sastojaka, a daje bogat i karakterističan ukus koji posebno vole oni koji uživaju u tradicionalnoj kuhinji. Mi je rado pravimo za doručak ili večeru, a često je služimo i uz posnu supu ili druga topla jela.
Priprema:
Kada spremamo ovu pitu, najpre sitno iseckamo kiseli kupus i nakratko ga potopimo u hladnu vodu da se malo ispere ako je previše slan ili kiseo. Zatim ga dobro ocedimo. Na malo zagrejanog ulja kratko propržimo kupus i dodamo biber po ukusu. Dinstamo ga dok lepo ne omekša i ne zamiriše.
Zatim u pleh ređamo dve kore, poprskamo ih malo uljem i rasporedimo deo nadeva. Prekrijemo jednom korom, pa ponovo stavimo fil i tako nastavljamo dok ne potrošimo sve kore i kupus. Poslednje kore samo blago premažemo uljem.
Pečemo pitu oko 40 minuta na 180 stepeni, dok ne dobije lepu zlatnu boju. Kada je izvadimo iz rerne, pokrijemo je krpom i kesom ili folijom da omekša i postane još sočnija.