Споља ХРСКАВЕ, а унутра МЕКАНЕ као душа: Направите ДОМАЋЕ ЛЕПИЊИЦЕ за час!
Припремају се брзо и лако, а идеалне су за тренутни пост.
12.12.2025.
16:31
Коментари (0)
Ове посне лепињице припремамо брзо и лако, а можемо да их једемо уз различите намазе или као додатак главним јелима. Тесто је једноставно, а уз мало труда лепињице буду мекане готово као класични хлепчићи.
Састојци:
- 100 гр интегралног брашна (спелта, ражено, хељдино, може и пшенично интегрално - по избору)
- 1/2 кашичице соли
- 1/2 кашичице прашка за пециво
- 70 мл воде
Припрема:
Мешамо интегрално брашно са сољу и прашком за пециво, затим додајемо воду и месимо док не добијемо глатко тесто. Поделимо га на два дела и растањимо оклагијом у танке, округле лепињице.
Тигањ подмажемо, загрејемо и печемо лепињице са обе стране док не порумене и добију мале браон тачкице.
Увек испадну укусне и практичне, идеалне за брзу посну ужину.