Spolja HRSKAVE, a unutra MEKANE kao duša: Napravite DOMAĆE LEPINJICE za čas!
Pripremaju se brzo i lako, a idealne su za trenutni post.
12.12.2025.
16:31
Komentari (0)
Ove posne lepinjice pripremamo brzo i lako, a možemo da ih jedemo uz različite namaze ili kao dodatak glavnim jelima. Testo je jednostavno, a uz malo truda lepinjice budu mekane gotovo kao klasični hlepčići.
Sastojci:
- 100 gr integralnog brašna (spelta, raženo, heljdino, može i pšenično integralno - po izboru)
- 1/2 kašičice soli
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 70 ml vode
Priprema:
Mešamo integralno brašno sa solju i praškom za pecivo, zatim dodajemo vodu i mesimo dok ne dobijemo glatko testo. Podelimo ga na dva dela i rastanjimo oklagijom u tanke, okrugle lepinjice.
Tiganj podmažemo, zagrejemo i pečemo lepinjice sa obe strane dok ne porumene i dobiju male braon tačkice.
Uvek ispadnu ukusne i praktične, idealne za brzu posnu užinu.