СРПСКА ЧОРБА КОЈА ДИЖЕ ИЗ ПОСТЕЉЕ: Витаминска бомба пуна поврћа - Припрема се лако, здрава је за стомак, имунитет и даје снагу целом организму
Постоји разлог зашто је домаћа чорба одувек била лек на кашику у српским кућама. Ова једноставна, а раскошна чорба препуна је поврћа, витамина и минерала, и идеална је и за почетнике у кухињи. Било да желите да ојачате имунитет, повратите снагу после болести или једноставно уживате у здравом оброку – ова чорба је прави избор.
Зашто је ова чорба посебна?
Витаминска бомба – захваљујући комбинацији поврћа (шаргарепа, паприка, целер, кромпир, парадајз), ова чорба пуни организам Ц витамином и влакнима.
Добра за стомак – блага, али хранљива, помаже варењу и смирује желудац.
Јача имунитет – топла повртна чорба традиционално се препоручује код прехлада и исцрпљености.
Једноставна за припрему – спрема се од намирница које већ имате код куће, а не тражи кулинарско искуство.
Састојци
1 шаргарепа
1 главица црног лука
1 мања тиквица
1 кромпир
мало грашка (по укусу)
1 коцка за супу
флекице за супу
2 кашике павлаке
2 кашике брашна
суви зачин, бибер
мало лимуна
Припрема