SRPSKA ČORBA KOJA DIŽE IZ POSTELJE: Vitaminska bomba puna povrća - Priprema se lako, zdrava je za stomak, imunitet i daje snagu celom organizmu
Postoji razlog zašto je domaća čorba oduvek bila lek na kašiku u srpskim kućama. Ova jednostavna, a raskošna čorba prepuna je povrća, vitamina i minerala, i idealna je i za početnike u kuhinji. Bilo da želite da ojačate imunitet, povratite snagu posle bolesti ili jednostavno uživate u zdravom obroku – ova čorba je pravi izbor.
Zašto je ova čorba posebna?
Vitaminska bomba – zahvaljujući kombinaciji povrća (šargarepa, paprika, celer, krompir, paradajz), ova čorba puni organizam C vitaminom i vlaknima.
Dobra za stomak – blaga, ali hranljiva, pomaže varenju i smiruje želudac.
Jača imunitet – topla povrtna čorba tradicionalno se preporučuje kod prehlada i iscrpljenosti.
Jednostavna za pripremu – sprema se od namirnica koje već imate kod kuće, a ne traži kulinarsko iskustvo.
Sastojci
1 šargarepa
1 glavica crnog luka
1 manja tikvica
1 krompir
malo graška (po ukusu)
1 kocka za supu
flekice za supu
2 kašike pavlake
2 kašike brašna
suvi začin, biber
malo limuna
Priprema