Бред Пит показао да влада и у кухињи: Мексичке тортиље спрема савршено
Откријте кулинарске тајне легенде Холивуда и једног од највећих шмекера данашњице.
Поред тога што га ових дана можемо видети у планетарном филмском мега хиту "Формула 1", Бред Пит се недавно појавио и у виралном видеу који је брзо освојио друштвене мреже. У опуштеној кухињској атмосфери, милионска публика имала је прилику да се увери како Бред Пит кува.
Наиме, рецепт који је Бред Пит припремао раме уз раме са много вештијим од себе, Робертом Моралесом и Исаиасом Еспинозом, познатим куварима са друштвених мрежа, био је за њега прави изазов. У питању су домаће мексичке тортиље.
Током снимања, Кери Кондон, Дамсон Идрис и редитељ Џосеф Косински такође су дали свој допринос, неко пуким статирањем, а понеко гласним навијањем с друге стране камере.Подељени у тимове, такмичили се у припреми домаћих мексичких тортиља, које су биле зачињене с много шале и смеха. Једна од најзабавнијих сцена догодила се када је Пит покушавао да сече месо које се обрушило са постоља, а што је изазвало салве смеха међу учесницима.
На менију су се нашли и љути зачини. Дамсон Идрис је припремао салсу са посебно љутом папричицом.Бред Пит је уз опаску: „Знам своје границе и ово је једна од њих“, загризао комад папричице, што је додатно подигло и "загрејало" атмосферу.
Екипа је пробала и традиционална мексичка пића – хорчату и агуа де јамаицу, а сви су се једногласно одлучили за хорчату.На крају, у такмичењу у слагању такоса, сви су проглашени победницима јер судијама није било лако да се одлуче за најбољи. Пржени скакавци понуђени као додатак изазвали су различите реакције, али су додатно зачинили цео догађај.
Видео на ком Бред Пит кува постао је хит на мрежама, а фанови су одушевљени што су Пита видели у сасвим другачијем издању, као шармантног кувара који добро глуми и у кухињи.
А ево и мало модификованог и прилагођеног рецепта за наше просторе:
Састојци за 4 особе
3 кашичице уља
100 г лука
400 г млевене телетине
100 г свеже зелене паприке
150 г свеже црвене паприке
1 chili папричица
1 Говеђа коцка
1 лименка Црвеног пасуља (240 г)
100 Кукуруза шећерца
300 мл Пасираног парадајза
Вегета, црни бибер млевени
8 готових тортиља
150 г сира (едамер)
Припрема
На уљу испеците насецкани лук до златне боје. Додајте месо, кратко испеците (да укува течност), додајте на коцкице нарезану паприку и нарезану папричицу. Прелијте водом и умешајте коцку па наставите кувати.
На крају додајте оцијеђени пасуљ и кукуруз шећерац. Додајте неколико кашика пасираног парадајза и лагано посолите и побиберите.
На сваку тортиљу ставите 2 кашике надева, поспите наренданим сиром и замотајте.
Тортиље посложите у науљену посуду за печење, прелијте пасираним парадајзом и поспите преосталим сиром. Пеците у пећници загрејаној на 200°Ц око 15 мин.
Послуживање
Запечене тортиље послужите са салатом.
Савет
Лук код печења лагано посолите да се брже испече.