Bred Pit pokazao da vlada i u kuhinji: Meksičke tortilje sprema savršeno
Otkrijte kulinarske tajne legende Holivuda i jednog od najvećih šmekera današnjice.
Pored toga što ga ovih dana možemo videti u planetarnom filmskom mega hitu "Formula 1", Bred Pit se nedavno pojavio i u viralnom videu koji je brzo osvojio društvene mreže. U opuštenoj kuhinjskoj atmosferi, milionska publika imala je priliku da se uveri kako Bred Pit kuva.
Naime, recept koji je Bred Pit pripremao rame uz rame sa mnogo veštijim od sebe, Robertom Moralesom i Isaiasom Espinozom, poznatim kuvarima sa društvenih mreža, bio je za njega pravi izazov. U pitanju su domaće meksičke tortilje.
Tokom snimanja, Keri Kondon, Damson Idris i reditelj Džosef Kosinski takođe su dali svoj doprinos, neko pukim statiranjem, a poneko glasnim navijanjem s druge strane kamere.Podeljeni u timove, takmičili se u pripremi domaćih meksičkih tortilja, koje su bile začinjene s mnogo šale i smeha. Jedna od najzabavnijih scena dogodila se kada je Pit pokušavao da seče meso koje se obrušilo sa postolja, a što je izazvalo salve smeha među učesnicima.
Na meniju su se našli i ljuti začini. Damson Idris je pripremao salsu sa posebno ljutom papričicom.Bred Pit je uz opasku: „Znam svoje granice i ovo je jedna od njih“, zagrizao komad papričice, što je dodatno podiglo i "zagrejalo" atmosferu.
Ekipa je probala i tradicionalna meksička pića – horčatu i agua de jamaicu, a svi su se jednoglasno odlučili za horčatu.Na kraju, u takmičenju u slaganju takosa, svi su proglašeni pobednicima jer sudijama nije bilo lako da se odluče za najbolji. Prženi skakavci ponuđeni kao dodatak izazvali su različite reakcije, ali su dodatno začinili ceo događaj.
Video na kom Bred Pit kuva postao je hit na mrežama, a fanovi su oduševljeni što su Pita videli u sasvim drugačijem izdanju, kao šarmantnog kuvara koji dobro glumi i u kuhinji.
A evo i malo modifikovanog i prilagođenog recepta za naše prostore:
Sastojci za 4 osobe
3 kašičice ulja
100 g luka
400 g mlevene teletine
100 g sveže zelene paprike
150 g sveže crvene paprike
1 chili papričica
1 Goveđa kocka
1 limenka Crvenog pasulja (240 g)
100 Kukuruza šećerca
300 ml Pasiranog paradajza
Vegeta, crni biber mleveni
8 gotovih tortilja
150 g sira (edamer)
Priprema
Na ulju ispecite naseckani luk do zlatne boje. Dodajte meso, kratko ispecite (da ukuva tečnost), dodajte na kockice narezanu papriku i narezanu papričicu. Prelijte vodom i umešajte kocku pa nastavite kuvati.
Na kraju dodajte ocijeđeni pasulj i kukuruz šećerac. Dodajte nekoliko kašika pasiranog paradajza i lagano posolite i pobiberite.
Na svaku tortilju stavite 2 kašike nadeva, pospite narendanim sirom i zamotajte.
Tortilje posložite u nauljenu posudu za pečenje, prelijte pasiranim paradajzom i pospite preostalim sirom. Pecite u pećnici zagrejanoj na 200°C oko 15 min.
Posluživanje
Zapečene tortilje poslužite sa salatom.
Savet
Luk kod pečenja lagano posolite da se brže ispeče.