Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ИТАЛИЈАНСКЕ БОЛОЊЕЗЕ: Само овако се спремају (РЕЦЕПТ)

02.11.2019. 19:00
Пише:
Србија Danas/Telegraf.rs
Pasta
Паста / Извор: Профимедиа

Тако укусне!

Као и за сва јела и за ово постоје многе варијанте, али основа болоњеза је сос прављен од млевеног јунећег меса и парадајза којим се преливају шпагете.

ЗА БЛИСТАВ СЈАЈ: Намирница коју сви имамо у кухињи, учинитиће да ваша судопера буде као нова!

ЗА БЛИСТАВ СЈАЈ: Намирница коју сви имамо у кухињи, учинитиће да ваша судопера буде као нова!

Креће сезона слава: Ако нећете да намештај покупи мирис дима, ово урадите одмах чим гости оду

Креће сезона слава: Ако нећете да намештај покупи мирис дима, ово урадите одмах чим гости оду

Није свеједно чиме и како бришете: Корисни савети за чишћење ТВ екрана и даљинског управљача

Није свеједно чиме и како бришете: Корисни савети за чишћење ТВ екрана и даљинског управљача

Да би овај сос био јединствен у њега додајемо мирисе и ароме који га чине јединственим.

Ово је рецепт правих Италијанки које су га добиле од својих мајки и баки.

Састојци:
  • 1 кг млевеног јунећег меса
  • 1 главица црног лука
  • 3-4 чена белог лука
  • 2 конзерве парадајз пелата
  • Пола литре парадајза у тетрапаку
  • 3 каранфилића
  • Шака исецканог свежег босиљка или кашика сушеног
  • Кашика путера
  • 2 кашике маслиновог уља
  • Со и бибер по жељи
Припрема:
spremanje paste
спремање пасте / Извор: Профимедиа

Лук исецкати и пропржити на маслиновом уљу и путеру док не постане стакласт. Додати млевено месо и ченове белог лука (не сецкати их) и све заједно пржити. Када је месо печено додати пелат и сок од парадајза, кафанфилић, со, бибер. Добро промешати па оставити да се кува још неко време. На крају кувања додати исецкани босиљак.

Пријатно!

Није само напитак: Киселу воду можете користити у домаћинству на ОВИХ 5 начина!

Није само напитак: Киселу воду можете користити у домаћинству на ОВИХ 5 начина!

СТАКЛО на вратима РЕРНЕ опет ће заблистати: Ево пар трикова који ће вам помоћи у томе

СТАКЛО на вратима РЕРНЕ опет ће заблистати: Ево пар трикова који ће вам помоћи у томе

ЖЕЛИТЕ ИСПЕГЛАН ВЕШ: Трик за веш машину који вам помаже у томе

ЖЕЛИТЕ ИСПЕГЛАН ВЕШ: Трик за веш машину који вам помаже у томе

ФЕНОМЕНАЛАН ТРИК: Како да знате да ли су јабуке које купујете свеже

ФЕНОМЕНАЛАН ТРИК: Како да знате да ли су јабуке које купујете свеже

Ово НИКАКО не смете да радите: Ево зашто не треба да држите КРПУ на дршки од рерне

Ово НИКАКО не смете да радите: Ево зашто не треба да држите КРПУ на дршки од рерне