clear sky
14°C
17.05.2024.
Beograd
eur
117.1192
usd
107.5969
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ITALIJANSKE BOLONJEZE: Samo ovako se spremaju (RECEPT)

02.11.2019. 19:00
Piše:
Srbija Danas/Telegraf.rs
Pasta
Pasta / Izvor: Profimedia

Tako ukusne!

Kao i za sva jela i za ovo postoje mnoge varijante, ali osnova bolonjeza je sos pravljen od mlevenog junećeg mesa i paradajza kojim se prelivaju špagete.

ZA BLISTAV SJAJ: Namirnica koju svi imamo u kuhinji, učinitiće da vaša sudopera bude kao nova!

ZA BLISTAV SJAJ: Namirnica koju svi imamo u kuhinji, učinitiće da vaša sudopera bude kao nova!

Kreće sezona slava: Ako nećete da nameštaj pokupi miris dima, ovo uradite odmah čim gosti odu

Kreće sezona slava: Ako nećete da nameštaj pokupi miris dima, ovo uradite odmah čim gosti odu

Nije svejedno čime i kako brišete: Korisni saveti za čišćenje TV ekrana i daljinskog upravljača

Nije svejedno čime i kako brišete: Korisni saveti za čišćenje TV ekrana i daljinskog upravljača

Da bi ovaj sos bio jedinstven u njega dodajemo mirise i arome koji ga čine jedinstvenim.

Ovo je recept pravih Italijanki koje su ga dobile od svojih majki i baki.

Sastojci:
  • 1 kg mlevenog junećeg mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 3-4 čena belog luka
  • 2 konzerve paradajz pelata
  • Pola litre paradajza u tetrapaku
  • 3 karanfilića
  • Šaka iseckanog svežeg bosiljka ili kašika sušenog
  • Kašika putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • So i biber po želji
Priprema:
spremanje paste
spremanje paste / Izvor: Profimedia

Luk iseckati i propržiti na maslinovom ulju i puteru dok ne postane staklast. Dodati mleveno meso i čenove belog luka (ne seckati ih) i sve zajedno pržiti. Kada je meso pečeno dodati pelat i sok od paradajza, kafanfilić, so, biber. Dobro promešati pa ostaviti da se kuva još neko vreme. Na kraju kuvanja dodati iseckani bosiljak.

Prijatno!

Nije samo napitak: Kiselu vodu možete koristiti u domaćinstvu na OVIH 5 načina!

Nije samo napitak: Kiselu vodu možete koristiti u domaćinstvu na OVIH 5 načina!

STAKLO na vratima RERNE opet će zablistati: Evo par trikova koji će vam pomoći u tome

STAKLO na vratima RERNE opet će zablistati: Evo par trikova koji će vam pomoći u tome

ŽELITE ISPEGLAN VEŠ: Trik za veš mašinu koji vam pomaže u tome

ŽELITE ISPEGLAN VEŠ: Trik za veš mašinu koji vam pomaže u tome

FENOMENALAN TRIK: Kako da znate da li su jabuke koje kupujete sveže

FENOMENALAN TRIK: Kako da znate da li su jabuke koje kupujete sveže

Ovo NIKAKO ne smete da radite: Evo zašto ne treba da držite KRPU na drški od rerne

Ovo NIKAKO ne smete da radite: Evo zašto ne treba da držite KRPU na drški od rerne