Најукуснији ПОСНИ РУЧАК НА ВОДИ - Спој свега што имате код куће задивиће ваша чула и превазићи очекивања
Уз овај ручак пост на води више неће представљати изазов.
Уколико постите петровски пост, суочићете се са данима на води, попут данашњег. Ту смо да вам прискочимо у помоћ оваквим рецептима.
Састојци:
- празилук
- црни лук
- пиринач
- овсене пахуљице
- целер
- две шаргарепе
- пола црног лука
Припрема:
Најпре исецкајте празилук на коцкице и продинстајте на води. За то време исперите пиринач и исеците главицу црног лука, који је потребно издинстати у посебној посуди.
Исеците половину црног лука на коцкице, па изрендајте целер и две шаргарепе. Све ставите да се крчка на води, али у шерпи намењеној за чорбу.
У празилук додајте опран пиринач и врућу воду, па кувајте док не омекша. На крају добро зачините.
Црном луку који се динста придружите мешавину пахуљица, могу бити овсене, јечмене или друге, по жељи. Сипајте и воду, нек се заједно крчка. Зачините и направите куглице од добијене лепљиве масе. Нек се пеку на 220 степени док не порумене.
На крају сте добили пиринач, пљескавице и чорбу. За пљескавице направите жељен сос или прелијте оним од парадајза. Пријатно!