Najukusniji POSNI RUČAK NA VODI - Spoj svega što imate kod kuće zadiviće vaša čula i prevazići očekivanja
Uz ovaj ručak post na vodi više neće predstavljati izazov.
Ukoliko postite petrovski post, suočićete se sa danima na vodi, poput današnjeg. Tu smo da vam priskočimo u pomoć ovakvim receptima.
Sastojci:
- praziluk
- crni luk
- pirinač
- ovsene pahuljice
- celer
- dve šargarepe
- pola crnog luka
Priprema:
Najpre iseckajte praziluk na kockice i prodinstajte na vodi. Za to vreme isperite pirinač i isecite glavicu crnog luka, koji je potrebno izdinstati u posebnoj posudi.
Isecite polovinu crnog luka na kockice, pa izrendajte celer i dve šargarepe. Sve stavite da se krčka na vodi, ali u šerpi namenjenoj za čorbu.
U praziluk dodajte opran pirinač i vruću vodu, pa kuvajte dok ne omekša. Na kraju dobro začinite.
Crnom luku koji se dinsta pridružite mešavinu pahuljica, mogu biti ovsene, ječmene ili druge, po želji. Sipajte i vodu, nek se zajedno krčka. Začinite i napravite kuglice od dobijene lepljive mase. Nek se peku na 220 stepeni dok ne porumene.
Na kraju ste dobili pirinač, pljeskavice i čorbu. Za pljeskavice napravite željen sos ili prelijte onim od paradajza. Prijatno!