Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

НАЈЛЕПША СРПКИЊА САЊА ПАПИЋ ЗА СД: Имитација стила је најгори естетски призор! (ФОТО)

02.01.2017. 20:42
Пише:
Србија Данас/ Неда Перишић
Sanja Papić
Сања Папић / Извор: Фото: Hideaway Ресорт Малдивес

Сања је у интервјуу открила разне занимљивости из свог живота али и поделила корисне савете за наше читатељке.

Када кажемо Сања Папић одмах помислимо на новосадску лепотицу захваљујући којој је цео свет видео колика је лепота наших жена. 

Сања је рођена у Новом Саду 25. јуна 1984. године и једина је мисица са ових простора која је на светским такмичењима лепоте имала завидан пласман. Пре 13 година, освојила је прво место на избору за Мис тадашње Србије и Црне Горе, а исте године на избору за Мис Универзума била је друга пратиља. 

Sanja Papić
Сања Папић / Извор: Фото: Hideaway Ресорт Малдивес

БУДИТЕ НАЈЛЕПШЕ У НАЈЛУЂОЈ НОЋИ: Топ 10 фризура које су савршене за дочек Нове године (ФОТО)

Тридесетдвогодишња манекенка и данас изгледа фантастично па не треба да чуде разни модни ангажмани који јој се и даље нуде. 

Поразговарали смо са Сањом о неким женским темама али и саветима које свака савремена жена треба да зна.

1. Да ли бисте нам открили један трик за лепоту који користите али који заиста ради?

 Физичкој лепоти не треба да робујемо као императиву, али треба да водимо рачуна о себи и да се негујемо. Лепота, из аспекта данашњице има врло сурове кодексе. Сви желе да буду лепи и вечно млади. Трик је одолети тим суровим и нереалним идеалима лепоте који се свакодневно намећу. Велики број девојака у данашње време тежи физичком савршенству и подвргава се разним интервенцијама како би "упаковале " свој визуелни идентитет у идеале лепоте из модних магазина. Међутим, онда уследи пораз и разочарење - уз нови изглед долазе и нови комплекси и нажалост, као резултат и крајњи исход девојке које претерају са естетским захватима почињу да "робују" програмима са филтерима уз незаобилазни фотошоп док се у јавности стиде и покушавају да прикрију своју новонасталу "савршену " фигуру и лице.

Нажалост, све већи број малолетних девојака се већ уплео у ову "паукову мрежу". Сусретала сам се са оваквим ситуацијама доста пута и то је заиста тужан призор. Социјалне мреже су донеле нову бољку младим генерацијама - на Инстаграму су идентитети многих девојака далеко од њиховог изгледа у природи. Мислим да ту настаје озбиљан проблем јер су "виртуелне лепотице" тешко препознатљиве у реалности . То је паралелни идентитет и мислим да би психолози имали доста да кажу на ову тему, што је и нужно јер је ситуација алармантна. 

 Исхрана је главни трик за лепоту.  Маслиново уље користим као додатак уз свако јело, свакодневно. Нар је такође феноменалан антиоксиданс. Подужа је листа намирница које бих топло препоручила. Ваш "лифе style" oblikuje Вашу лепоту. Вежбајте.

2. Дуго сте се бавили манекенством и наша сте најуспешнија Мисица, да ли имате неки савет за младе девојке које данас желе да се баве овим послом?  

Све почиње и све се завршава у нашој машти. Ако имате јаку вољу коју ослоните на стубове здравих принципа, успех следи у било ком послу. Увек ће се на путу ка остварењу сна појавити неке препреке и потешкоће , као и у великим љубавима. И Ваше професионално опредељење је једна врста љубави. Тако би бар требало да буде.

Sanja Papić
Сања Папић / Извор: Фото: Hideaway Ресорт Малдивес

3. Какав је Ваш стил приватно и колико се разликује од комбинација у којима Вас виђамо у јавности?

Раније се доста разликовао јер смо се углавом сретали на догађајима који су захтевали дуге, гламурозне тоалете. Данас сам најчешће у неком "цасуал chic" издању мада мислим да ће дуге хаљине и тоалете остати доживотно мој "dress цоде" за јавност. Људи ме памте као Miss а то је и једна врста привилегије - могу да понесем у сваком моменту дугу хаљину а да ме не прате критике да сам се превише средила - и то је супер (смех).  Свака жена се осећа посебно у дугој хаљини. Педантност и уредност су увек на првом месту и једино обавезно оличење стила сваке даме.

НИЈЕ СВЕ У ШЉОКИЦАМА: Заблистајте у новогодишњој ноћи са потпуно природном шминком! (ФОТО)

4. Шта никада не бисте обукли а шта је оно без чега не можете да замислите свој стил?

Има пар одевних комада које посебно волим али мој модни фетиш су ташне. Тренутно не желим да носим и не бих носила моделе које потписује Том Форд. Не допада ми се малициозни став и беспотребно политичко изјашњавање, вређање и усиљено паметовање којим је по мом мишљењу изгубио кредибилитет дизајнера високог ранга и постао актер некакве сумануте reality сцене која се оформила у претходних пар година на глобалном нивоу.

Кокетирање моде са било којом политичком опцијом ми се заиста не допада посебно када иде у неке тотално "не модне" крајности попут вређања и омаловажавања . По мом мишљењу у моди је бити културан, достојанствен и елегантан како у појави тако и у ставу и изражавању. Изјаве познатог дизајнера ми заиста "парају уши" протеклих дана.

5. Да ли Вас погађају предрасуде које људи имају када су манекенке у питању?

Када изградите име у било ком послу онда генералне предрасуде падају у други план јер људи креирају предрасуде које су лично Вама намењене, предрасуде које добијају Ваше име и презиме, на основу онога што чују, прочитају, закључе. . . Увек су ме погађале предрасуде које су имале свој основ и утемељење на лажима и дезинформацијама пласираним на рачун мог имена.Таква сам по питању и свих предрасуда које постоје за мени драге људе а које су утемељене на глупостима и измишљотинама. Не волим лаж а јавни посао је "плодно тло" за лажи и најкомерцијалнији трик - на неистине би требало остати имун, како не бисте ушли у фазу стагнације и спутавали своју креативност, своје таленте и просто како бисте остали на свом путу до остварења снова. Често су ме неке неистине блокирале у послу којим се бавим али мислим да сам сазрела по том питању и да је то највиши степен сазревања на јавној сцени. Никада се нисам бавила демантима али не бих била искрена када бих Вам рекла да нисам патила. Верујем, било би и чудно да је другачије. На крају, Ваши резултати су једини веродостојни демант.

Sanja Papić
Сања Папић / Извор: Фото: Hideaway Ресорт Малдивес

6. На нашим улицама често имамо прилику да видимо девојке које, у нади да ће бити модерне, претерају са својим комбинацијама и изгледом уопште, шта Вас шокира када видите на младим девојкама?

Пренаглашена шминка и кратке уске хаљине нису примерене дневне комбинације, а фејк ташне и гардероба су оличење неукуса. . . Највише ме шокира прљава коса и нокти а да притом носите фирмирану гардаробу. Имитација стила је најгори естетски призор. 

Ово су НАЈПОПУЛАРНИЈИ трендови у 2016. али су толико ЈЕЗИВИ да једва чекамо да их ЗАБОРАВИМО (ФОТО)

7. Шта пре бирате, удобност или добар изглед?

Могуће је укомбиновати оба. И бирам искључиво спој удобности и доброг изгледа. Нисам неко ко ће се задовољити нечим сто је удобно а не изгледа лепо и обрнуто. Рецимо чувене "Лоубоутин" ципеле предивно изгледају али након једног купљеног пара, моја љубав са овим брендом је завршена - прелепо изгледају али су страшно неудобне. 

8. Ваш став о пластичној хирургији?

Све што је умерено је ок. Пластична хирургија постоји да прикрије или коригује недостатке а не да мења наш комплетан лични опис.

Сања има веома интересантан профил на Инстаграму који можете погледати ОВДЕ