Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

УЖИВАЊЕ ЗА СВА ЧУЛА: Направи рођенданске капкејкове са тајним састојком

01.09.2017. 16:09
Пише:
Србија Danas/zenskimagazin.rs
Mafini
Мафини / Извор: Фото: Инстаграм printscreen/muffins

Обрадуј своје госте.

Иако имају сладак, кичасти изглед, са само једним састојко могу постати савршена посластица за одрасле...

МОГУЋЕ ЈЕ: Идеалне фармерке можеш да изабереш БЕЗ ПРОБАЊА - ево и како

Представљамо вам рођенданске капкејкове из снова. Али су превише укусни да бисте их јели само једном годишње,тако да на њих моете навалили у било које доба године када вам се приједе нешто слатко, са посебним нотама.

Тајни састојак је бело вино у крему које ће учинити да ови колачићи добију невероватан спој укуса који је неодољив. Уживајте у прављењу...

 

А пост shared by Анециа К... (@kosarzecka_aneta) он

Састојци:

- 170г путера, омекшаног на собној температури
- 1 шоља кристал шећера
- 2 јајета
- 1 мала кашика чистог ванилиног екстракта
- 2 шоље брашна
- 1 ¼ мале кашике сода бикарбоне
- ½ мале кашик соли
- ¾ шоље шарених мрвица за торту

 

А пост shared by @slodki_bufet он

За крем:

- 1 шоља несланог путера, отопљеног на собној температури
- 3 ½ шоље шећера у ораху
- 1 ½ мале кашике чистог ванилиног екстракта
- 1/3 шоље белог вина
- шарене мрвице по жељи

Припрема:

Капкејк:

Загрејте рерну на 180 степени, а у калупе за капкејкове поставите папир за печење.

У једну чинију сипајте путер и кристал шећер и мешајте док не добијете лагану и пенасту смесу (требаће вам око 4минута). Додајте јаја и екстракт ваниле, све време мешајући.

У другу чинији средње величине помешајте брашно са содом бикарбоном и соли. Додајте пола смесе са брашном у прву чинију и мешајте док се две смесе не сједине у потпуности. Затим додајте и млеко и другу половину смесе са брашном. Сипајте и шарене мрвице.

[[{"fid":"219223","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Mafin \"Црвени somot\"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Foto: Profimedia","field_source_type[und]":"1","field_predefine_image_source[und]":"5169","field_image_description[und][0][value]":"","field_izvor[und][0][value]":"","field_image_final_source[und][0][value]":"Foto: Profimedia"},"type":"media","attributes":{"alt":"Mafin \\\"Црвени сомот"","титле":"Фото: Profimedia","class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Поделите тесто на једнаке делове у припремљене калупе и пеците их између 18 – 22 минута. Извадите их из рерне и сачекајте да се потпуно охладе.

Крем са белим вином:

У чинију сипајте путер и шећер у праху и мешајте око 4 минута док не добијете пенасту смесу. Додајте екстракт ваниле. Мешајте миксером на средњој брзини и полако додајте бело вино. Добијени крем спиајте преко капкејкова и декоришите шареним мрвицама.

Ваши капкејкови су спремни за испробавање, пријатно!