clear sky
15°C
26.04.2024.
Beograd
eur
117.1527
usd
109.2537
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

UŽIVANJE ZA SVA ČULA: Napravi rođendanske kapkejkove sa tajnim sastojkom

01.09.2017. 16:09
Piše:
Srbija Danas/zenskimagazin.rs
Mafini
Mafini / Izvor: Foto: Instagram printscreen/muffins

Obraduj svoje goste.

Iako imaju sladak, kičasti izgled, sa samo jednim sastojko mogu postati savršena poslastica za odrasle...

MOGUĆE JE: Idealne farmerke možeš da izabereš BEZ PROBANJA - evo i kako

Predstavljamo vam rođendanske kapkejkove iz snova. Ali su previše ukusni da biste ih jeli samo jednom godišnje,tako da na njih moete navalili u bilo koje doba godine kada vam se prijede nešto slatko, sa posebnim notama.

Tajni sastojak je belo vino u kremu koje će učiniti da ovi kolačići dobiju neverovatan spoj ukusa koji je neodoljiv. Uživajte u pravljenju...

 

A post shared by Anecia K... (@kosarzecka_aneta) on

Sastojci:

- 170g putera, omekšanog na sobnoj temperaturi
- 1 šolja kristal šećera
- 2 jajeta
- 1 mala kašika čistog vanilinog ekstrakta
- 2 šolje brašna
- 1 + ¼ male kašike soda bikarbone
- ½ male kašik soli
- ¾ šolje šarenih mrvica za tortu

 

A post shared by @slodki_bufet on

Za krem:

- 1 šolja neslanog putera, otopljenog na sobnoj temperaturi
- 3+ ½ šolje šećera u orahu
- 1 + ½ male kašike čistog vanilinog ekstrakta
- 1/3 šolje belog vina
- šarene mrvice po želji

Priprema:

Kapkejk:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u kalupe za kapkejkove postavite papir za pečenje.

U jednu činiju sipajte puter i kristal šećer i mešajte dok ne dobijete laganu i penastu smesu (trebaće vam oko 4minuta). Dodajte jaja i ekstrakt vanile, sve vreme mešajući.

U drugu činiji srednje veličine pomešajte brašno sa sodom bikarbonom i soli. Dodajte pola smese sa brašnom u prvu činiju i mešajte dok se dve smese ne sjedine u potpunosti. Zatim dodajte i mleko i drugu polovinu smese sa brašnom. Sipajte i šarene mrvice.

[[{"fid":"219223","view_mode":"default","fields":{"format":"default","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Mafin \"Crveni somot\"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Foto: Profimedia","field_source_type[und]":"1","field_predefine_image_source[und]":"5169","field_image_description[und][0][value]":"","field_izvor[und][0][value]":"","field_image_final_source[und][0][value]":"Foto: Profimedia"},"type":"media","attributes":{"alt":"Mafin \\\"Crveni somot"","title":"Foto: Profimedia","class":"media-element file-default"},"link_text":null}]]

Podelite testo na jednake delove u pripremljene kalupe i pecite ih između 18 – 22 minuta. Izvadite ih iz rerne i sačekajte da se potpuno ohlade.

Krem sa belim vinom:

U činiju sipajte puter i šećer u prahu i mešajte oko 4 minuta dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte ekstrakt vanile. Mešajte mikserom na srednjoj brzini i polako dodajte belo vino. Dobijeni krem spiajte preko kapkejkova i dekorišite šarenim mrvicama.

Vaši kapkejkovi su spremni za isprobavanje, prijatno!