Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Zvečan

Савршен за ВРЕМЕ ПОСТА - Посни КОЛАЧ по БАКИНОМ рецепту, који буди СВА чула, и УКУСОМ и мирисом

08.12.2023. 09:39
Пише:
Србија Данас
bakin recept, posni kolač
бакин рецепт, посни колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Сочан и укусан, овај колач је одлична замена у време када се једе посна храна и спрема за празнике. Колико је укусан, постаће вам један од омиљених рецепата и слаткиша и кад се не пости.

Уживаћете у дивном укусу и невероватно меканој текстури овог здравог и посног колача,  одлична посластица после ручка. Неће вам створити грижу савест, јер је ово здрава посластица.

Изазива КОМПЛИКАЦИЈЕ СА ЗДРАВЉЕМ: Овај ПОЛОЖАЈ је НАЈГОРИ за СПАВАЊЕ, оптерећује леђа и стомак

spavanje

Изазива КОМПЛИКАЦИЈЕ СА ЗДРАВЉЕМ: Овај ПОЛОЖАЈ је НАЈГОРИ за СПАВАЊЕ, оптерећује леђа и стомак

СТАВИ СЕ ПРСТ У ПУПАК: Овако можеш да ПРЕКИНЕШ БОЛ и непријатан осећај у СТОМАКУ, СТАРИ НАРОДНИ рецептStomak

СТАВИ СЕ ПРСТ У ПУПАК: Овако можеш да ПРЕКИНЕШ БОЛ и непријатан осећај у СТОМАКУ, СТАРИ НАРОДНИ рецепт

bakin recept, posni kolač
бакин рецепт, посни колач / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

Потребно је:

  • 400 гр брашна
  • 100 гр млевених ораха
  • 100 гр млевене смокве
  • 100 гр шецера
  • корица наранџе
  • 1 кашичица соде бикарбоне
  • 1 кашичица прашка за пециво
  • 50 мл уља

Прелив:

  • 200 гр шећера
  • 1 поморанџа по жељи
  • лимун
  • 200 мл воде
  • 1 ванилин шећер

Припрема:

У ванглу додати  брашно просејано са прашком за пециво и содом бикарбоном, додати млевене орахе, корицу наранџе, рендане јабуке са шећером. Затим додати смокве и уље и све добро изједначити. Сипати у подмазан плех и изравнати. Пећи на 200 степени 1 сат , после пола сата смањити на 180 степени. У шерпицу ставити шећер и кришке наранџе или лимуна. Оставити да ври пар минута. Прохлађен колач исећи на коцке. Прелити га такође прохлађеним сирупом. Кад колач упије сируп, онда га послужити. Уживајте!