Utorak 27. feb 2024.
bakin recept, posni kolač

Savršen za VREME POSTA - Posni KOLAČ po BAKINOM receptu, koji budi SVA čula, i UKUSOM i mirisom

Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Sočan i ukusan, ovaj kolač je odlična zamena u vreme kada se jede posna hrana i sprema za praznike. Koliko je ukusan, postaće vam jedan od omiljenih recepata i slatkiša i kad se ne posti.

Uživaćete u divnom ukusu i neverovatno mekanoj teksturi ovog zdravog i posnog kolača,  odlična poslastica posle ručka. Neće vam stvoriti grižu savest, jer je ovo zdrava poslastica.

Izaziva KOMPLIKACIJE SA ZDRAVLJEM: Ovaj POLOŽAJ je NAJGORI za SPAVANJE, opterećuje leđa i stomak

spavanje

Izaziva KOMPLIKACIJE SA ZDRAVLJEM: Ovaj POLOŽAJ je NAJGORI za SPAVANJE, opterećuje leđa i stomak

STAVI SE PRST U PUPAK: Ovako možeš da PREKINEŠ BOL i neprijatan osećaj u STOMAKU, STARI NARODNI receptStomak

STAVI SE PRST U PUPAK: Ovako možeš da PREKINEŠ BOL i neprijatan osećaj u STOMAKU, STARI NARODNI recept

bakin recept, posni kolač
bakin recept, posni kolač
Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • 100 gr mlevenih oraha
  • 100 gr mlevene smokve
  • 100 gr šecera
  • korica narandže
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 50 ml ulja

Preliv:

  • 200 gr šećera
  • 1 pomorandža po želji
  • limun
  • 200 ml vode
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

U vanglu dodati  brašno prosejano sa praškom za pecivo i sodom bikarbonom, dodati mlevene orahe, koricu narandže, rendane jabuke sa šećerom. Zatim dodati smokve i ulje i sve dobro izjednačiti. Sipati u podmazan pleh i izravnati. Peći na 200 stepeni 1 sat , posle pola sata smanjiti na 180 stepeni. U šerpicu staviti šećer i kriške narandže ili limuna. Ostaviti da vri par minuta. Prohlađen kolač iseći na kocke. Preliti ga takođe prohlađenim sirupom. Kad kolač upije sirup, onda ga poslužiti. Uživajte!

 

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd