Ови ЧАЈЕВИ најбрже ГРЕЈУ и штите од вируса - Уз минималан број састојака направите ВРХУНСКИ напитак
Уколико и ви имате проблем да се загрејете у току хладних јесењих и зимских дана, поред квалитетне исхрене и сна, потребно је да се редовно хидрирате како бисте били што отпорнији на утицај зиме. Поред овога користите и чајеве који су вам на располагању, а ево који највише греју и помажу у овим ситуацијама.
Зима је можемо рећи на прагу. Док чекамо снег, спремите се за све хладније дане који нам долазе. Ево предлога за два напитка која можете припремити, а који ће вас брзо загрејати, добар је чак и за људе који су веома остетљиви на зиму.
Потребно је:
- цео корен ђумбира
- литра воде
- мед и лимун по жељи
Припрема:
У шерпи прокувајте воду. Корен ђумбира огулите и исецкајте на колутове. Када је вода прокључала ставите кришке ђумбира. Треба да кува 10-15 минута. После тог времена склоните шерпу са стране и поклопите. Нека одстоји још 15 минута, а затим процедите чај. Чај је најбољи када се пије сам, без икаквих додатака. Ако вам то не одговара додајте мед и лимун.

Менструални БОЛОВИ нису УВЕК безазлени - Када приметите НЕПРЕСТАНО крварење, ОДМАХ се јавите доктору, може бити ОПАСНО

Пијани КРОМПИР ЗАПЕЧЕН у рерни - Рецепт који ће ваше УКУЋАНЕ оборити са ногу и који ћете ПОНОВО радо спремати
Напитак од јабука
Јабуке добро опрати, посушити, па исећи неољуштене на сасвим танке колутове. Сложити их на папир за печење и ставити у рерну на сасвим ниску температуру или на 100 степени ако је рерна са врућим ваздухом.
Када су јабуке суве са горње стране, преврнути их, па поновити поступак. Осушене јабуке прокувати десетак минута са мало цимета, па оставити да стоје јос десетак минута поклопљене. Процедити.
Боја овог чаја зависи од боје и количине јабука, а на литар воде потребно је 4-5 већих јабука. Ако се већ јабуке суше добра идеја је осушити већу количину коју можете јести као здрави чипс од јабука или сачувати у папирној врећици за припремање чаја некаки други пут. Важно је само да су добро осушене.
Јабуке се могу сушити и на собној температури, само сто сушење траје дуже. Пожељно би било да су јабуке непрскане. Чају од јабука није потребно додавати шећер. Уместо тога изаберите слатке јабуке, а ако већ не пијете незаслађен чај, засладите га с мало меда.