ЧОКО БОМБА спремна за само 30 минута: Топи се у устима, а састојке већ имате у кухињи - Само за озбиљне сладокусце
Рецепт савршен уколико нисте баш вични кувању и спретни у кухињи.
Неодољиво чоколадно задовољство које се прави брзо и лако! Овај колач је прави спој сочног бисквита и богате чоколадне глазуре, савршен за тренутке када вам се једе нешто "конкретно", слатко и луксузно.
ПОТРЕБНИ САСТОЈЦИ:
- Црна чоколада 200 г
- Путер 150 г
- Шећер 100 г
- Јаја 3 комада
- Брашно 100 г
-
Прашак за пециво 1 кашичица
За фил/глазуру:
- Слатка павлака 200 мл
- Црна чоколада 200 г
- Путер 1 кашика
ПОСТУПАК ПРИПРЕМЕ:
Укључите рерну на 180°Ц и подмажите калуп пречника око 22 цм (или обложите папиром за печење). Истопите чоколаду и путер на пари. Умутите јаја и шећер док не постану пенасти. Додајте истопљену чоколаду са путером, па умешајте брашно и прашак за пециво. Сипајте у калуп и пеците 20-25 минута. Бисквит треба да буде сочан, не препечен.
У шерпици загрејте павлаку до кључања, склоните са ватре и убаците изломљену чоколаду и путер. Мешајте док се не добије глатка смеса. Када се бисквит прохлади, прелијте га глазуром. По жељи, украсите комадићима чоколаде или листићима менте као на слици.