ПАЛАЧИНКЕ ИЗ РЕРНЕ: Заборавите на тигањ и стајање уз шпорет, јер су укусније од обичних - Готове за 15 минута
Гарантујемо да ће традиционални начин припремања ове посластице отићи у заборав, када будете испробали овај рецепт.
Да ли сте се некада запитали, шта је то што бисте брзински могли да спремите и поједете када вам падне шећер? Ако јесте, доносимо вам рецепт звани "палачинке из рерне".
Од састојака вам је потребно оно што, верујемо већ имате код куће у свом фрижидеру, односно кухињи. Обећавамо, једном када будете спремили овакве палачинке, стајање за шпоретом и бесумучно окретање палачинака у тигању, постаће далека историја.
Шта вам је потребно од састојака:
- 3 јајета
- прстохват соли
- прсохват шећера
- ванилин шећер 1 кесица
- млеко 500мл
- уље 2 кашике
- брашно 250г
- прашак за пециво 1/2 кесице
Као што видите, од састојака вам је потребно све оно што засигурно имате у својој кухињи. Ништа скупо, ништа необично, напротив.
А када је реч о поступку припреме, он је још једноставнији.
Првенствено треба умутити три јајета са прстохватом соли, прстохватом шећера и ванилин шећером. У тако умућену смесу, додајте 2 кашике уља, и 500мл млека (да ли биљног или животињског порекла, на вама је, дакле по жељи). Када добијете уједначену смесу, додајте суве састојке - 250г брашна и 1/2 прашка за пециво. Уколико волите, можете нарендати мало коре лимуна и додати цимет, то ће дати посебну неодољиву ноту због које ће вам непца бити захвална, а цела кућа мирисна.
Претходно загрејте рерну на 200 степени и у плех (у који сте претходно ставили пек-папир) излијте смесу. Време печења је око 15 минута, мада свако од вас најбоље познаје своју рерну.
Након што извадите из рерне, оставите да се мало прохлади (пар минута) и све је спремно за аранжирање, а потом и конзумирање. Нека од идеја за послужење, јесте комбинација крема, кекса и воћа, али и меда, циметом и ораса. На вама је да пустите "машти на вољу".
Обавезно нам у коментарима пишите да ли сте испробали рецепт и како вам се чини. До тада, пријатно.