Ћуфте са ВИРШЛАМА: Невероватна трансформација и комбинација брзог оброка у ГУРМАНСКИ ХИТ
Овај рецепт је једноставан, брз и иделан за дан када немате много времена.
Кадас помислимо на ћуфте, обично нас асоцира на класичне месне варијанте, које се припремају са млевеним месом.
Међутим, понекад желимо несто брзо, необично и другачије, а опет укусно и здраво.
Виршле, које су обично саставни део брзих ужина и обрука, у овом рецепту добијају нову димензију и постају основни састојак за припреми сочних и мирисних ћуфти.
Састојци
- 2 јајета
- 1 кг кромпира
- 1 шаргарепа
- Шака першуна
- 1 црни лук
- 2 чена белог лука
- 50 г сира
- 4 виршле
- Презле
- Уље
- 50 г маргарина
- 50 г качкаваља
У чинију умутите два јаја.
Исецкајте кромпир и шаргарепу и ставите заједно у шерпу. Прелијте водом да прекријете поврће, посолите и промешајте. Оставите да се обари на средњој температури.
У посуду пребаците поврће и од њега направите пире гњечећи, а затим додајте исецкани першун.
У тигањ пропржите ситно сецкани лук на претходно отопљеном маргарину. Затим исецкајте и бели лук и додајте и њега да се пржи.
Изрендајте качкаваљ на крупнији део за рендање, а потом га додајте у смесу са поврћем. Затим додајте и пржени лук и добро промешајте целу сместу, да се све сједини.
Скуване виршле и исецкане на пола ставите у смесу од кромпира, да их обмотате смесом. Понављате поступак док имате смесу.
Уваљајте у јаја, а затим у презле и пржите их на загрејаном уљу.
По жељи можете спремити сос, као прилог за послужење.
Детаљније о начину припреме на видеу Реципе хуб.