Ćufte sa VIRŠLAMA: Neverovatna transformacija i kombinacija brzog obroka u GURMANSKI HIT
Ovaj recept je jednostavan, brz i idelan za dan kada nemate mnogo vremena.
Kadas pomislimo na ćufte, obično nas asocira na klasične mesne varijante, koje se pripremaju sa mlevenim mesom.
Međutim, ponekad želimo nesto brzo, neobično i drugačije, a opet ukusno i zdravo.
Viršle, koje su obično sastavni deo brzih užina i obruka, u ovom receptu dobijaju novu dimenziju i postaju osnovni sastojak za pripremi sočnih i mirisnih ćufti.
Sastojci
- 2 jajeta
- 1 kg krompira
- 1 šargarepa
- Šaka peršuna
- 1 crni luk
- 2 čena belog luka
- 50 g sira
- 4 viršle
- Prezle
- Ulje
- 50 g margarina
- 50 g kačkavalja
U činiju umutite dva jaja.
Iseckajte krompir i šargarepu i stavite zajedno u šerpu. Prelijte vodom da prekrijete povrće, posolite i promešajte. Ostavite da se obari na srednjoj temperaturi.
U posudu prebacite povrće i od njega napravite pire gnječeći, a zatim dodajte iseckani peršun.
U tiganj propržite sitno seckani luk na prethodno otopljenom margarinu. Zatim iseckajte i beli luk i dodajte i njega da se prži.
Izrendajte kačkavalj na krupniji deo za rendanje, a potom ga dodajte u smesu sa povrćem. Zatim dodajte i prženi luk i dobro promešajte celu smestu, da se sve sjedini.
Skuvane viršle i iseckane na pola stavite u smesu od krompira, da ih obmotate smesom. Ponavljate postupak dok imate smesu.
Uvaljajte u jaja, a zatim u prezle i pržite ih na zagrejanom ulju.
Po želji možete spremiti sos, kao prilog za posluženje.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Recipe hub.