Рецепт за ДОМАЋЕ ЗЕМИЧКЕ као из пекаре: Пахуљасте, као душа мекане, а цела кућа ће ЗАМИРИСАТИ од њих
Припрема ових домаћих земички није компликована, а мирис свеже печеног хлеба који се шири кухињом вреди сваког труда.
Земичке су савршен додатак сваком оброку, мекане, мирисне и идеалне за сендивче или као прилог.
Састојци
- 200 мл млаког млека
- 50 мл млаке воде
- 1 кашика шећера
- 7 г сувог квасца
Све састојке добро промешајте у једну посуду и оставите са стране.
- 500 г брашна
- 1 кашичица соли
- 1 јаје
- 50 г маргарина
Све састојке помешајте у посуду и миксером умутите, а затим првобитну смесу постепено додајте и наставите да мутите миксером.
Смесу премесите, поклопите и оставите да нарасте 1 сат.
Након сат времена, још једном премесите, а затим поделите на три дела. Затим правите лоптице од 100- 120 г.
Ређате их у плех обложен папиром за печење. Затим их покријете крпом и оставите да нарасте 1 сат.
Лепињице премажите жуманцем и преко поспите сусам.
Пеците на 200 Ц 15-20 минута.
Детаљније о начину припреме на видеу food.vladimir.