Подешавања Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Београд
  • Дечани
  • Јагодина
  • Крагујевац
  • Крушевац
  • Ниш
  • Нови Сад
  • Ораховац
  • Панчево
  • Пирот
  • Приштина
  • Призрен
  • Сомбор
  • Суботица
  • Штрпце
  • Ужице
  • Врање
  • Вршац
  • Зрењанин
  • Звечан

ДЕКА зна шта је ДОБРО, али и ЗДРАВО! Кувани КУПУС може да буде и ДИЈЕТАЛАН уколико му додате ПИЛЕТИНУ - НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ!

31.01.2024. 12:25
Пише:
Србија Данас/М. Аћимовић
kupus sa piletinom
купус са пилетином / Извор: Фото: Youtube printscreen/Jelajelena Петровиц

У овој кулинарској лекцији, дека дели свој драгоцени рецепт за сладак купус са пилетином, доносећи нам не само осећај носталгије, већ и важне лекције о здравој исхрани и дуговечном животу

Кад дека узме варјачу, прсти се лижу, а мирис домаћег кувања шири се кроз кућу. Овог пута, дека открива тајну рецепта за сладак купус са пилетином, не само укусног већ и здравог. Учимо од искусних кувара како се здраво храни и продужава живот.

БУРЕК или ПИТА? Ма, ЗОВИТЕ је како хоћете, али ово је КРАЉИЦА од КОРА са ПРАЗИЛУКОМ и МЕСОМ, припрема се за ЧАС, а ТОПИ се у устимаpita sa prazilukom

БУРЕК или ПИТА? Ма, ЗОВИТЕ је како хоћете, али ово је КРАЉИЦА од КОРА са ПРАЗИЛУКОМ и МЕСОМ, припрема се за ЧАС, а ТОПИ се у устима

ЧАРОЛИЈА из ТИГАЊА! Најбржи и најваздушастији УШТИПЦИ који једноставно ИЗЛЕЋУ из ТИГАЊА, тајна је у једном САСТОЈКУkrofne

ЧАРОЛИЈА из ТИГАЊА! Најбржи и најваздушастији УШТИПЦИ који једноставно ИЗЛЕЋУ из ТИГАЊА, тајна је у једном САСТОЈКУ

Састојци:

  • Месо по избору
  • 2 шаргарепе
  • 1 корен целера са лишћем
  • 2 кромпира
  • Суви зачин
  • 4 чена белог лука
  • 1 кашика брашна
  • 1 равна кашичица слатке млевене паприке
  • 100 мл куваног парадајза или 1 свеж
  • 1 главица купуса
  • Першунов лист

Припрема:

У шерпу ставити ред сеченог купуса, па у средину месо и мало поврћа, затим опет купус и поврће.

Налити воду до пола шерпе и кувати 50 минута.

У тигању насецкати бели лук, додати мало уља и брашна, пржити док се не упржи, па додати паприку и одмах склонити са шпорета.

Додати парадајз, суви зачин и першунов лист. Лагано измешати и пустити да прокључа, остављајући да кува још минут-два.

Сипати ову укусну смесу у купус и месо, па пустити да се сједини с укусом.

Овај рецепт не само да ће вас задовољити укусом већ и пружити хранљиве вредности. Учите од старијих генерација како да припремате здраве оброке и уживате у дуговечном животу. Дека је поносно поделио своју тајну, а сада је ред на вама да је практикујете у вашој кухињи. Уживајте у сваком залогају и брините се о свом здрављу!