clear sky
16°C
30.04.2024.
Beograd
eur
117.1117
usd
109.3684
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan
Podešavanja Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Beograd
  • Dečani
  • Jagodina
  • Kragujevac
  • Kruševac
  • Niš
  • Novi Sad
  • Orahovac
  • Pančevo
  • Pirot
  • Priština
  • Prizren
  • Sombor
  • Subotica
  • Štrpce
  • Užice
  • Vranje
  • Vršac
  • Zrenjanin
  • Zvečan

ČAROLIJA iz TIGANJA! Najbrži i najvazdušastiji UŠTIPCI koji jednostavno IZLEĆU iz TIGANJA, tajna je u jednom SASTOJKU

30.01.2024. 13:00
Piše:
Srbija Danas/M. Aćimović
krofne
krofne / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Dobrodošli u kulinarsko čudo koje će oživeti vašu kuhinju - uštipci koji rastu toliko da iskaču iz tiganja! Ovaj fascinantan recept obećava ne samo ukusne zalogaje već i pravu vizuelnu atrakciju.

U svetu kulinarskih čarolija, jedan recept se izdvaja po svojoj neobičnoj magiji – uštipci koji toliko rastu da iskaču iz tiganja! Ova jednostavna, ali fascinantna poslastica će uneti čaroliju u vašu kuhinju, a priprema je brza i jednostavna.

Šnicle na Baka Jelin način su PROVERENO PREUKUSNE! Postoje mnogi RECEPTI, ali ni jedan ne daje ovako SOČNO MESOšnicle

Šnicle na Baka Jelin način su PROVERENO PREUKUSNE! Postoje mnogi RECEPTI, ali ni jedan ne daje ovako SOČNO MESO

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!bakina kuhinja

Ni jedna PEKARA nema ovakve LEPINJE! Baka Jela donosi RECEPT za NAJMEKANIJE i NAJUKUSNIJE POGAČICE, a u ovome je TAJNA!

Sastojci:

  • 200 grama brašna
  • 1 ravna kašičica praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Ulje za prženje

Priprema:

U činiju sipajte brašno, dodajte prstohvat soli i mleko, zatim zamesite glatko testo.

Ostavite testo u kesu i stavite u frižider da odstoji najmanje pola sata, idealno sat vremena. Ovo će omogućiti testu da se odmori i postigne bolju teksturu.

Razvucite testo i isecite ga na trake, a zatim ih razvijte što tanje pomoću oklagije. Dužinu traka možete prilagoditi prema sopstvenom ukusu.

Ugrejte ulje na srednje jakoj vatri. Kada ulje bude dovoljno vrelo, spuštajte trake testa u ulje i posmatrajte magiju kako se odvija. Uštipci će brzo narasti i postati pufnasti. Pecite ih samo par sekundi s obe strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

Izvadite ih iz tiganja i pospite prah šećerom, dodajte malo vanilin šećera za dodatni ukus.

Savet:

Pogledajte video recept za dodatne vizuelne smernice: 

Ovi čarobni uštipci su ne samo ukusni već i pravo čudo za oči. Servirajte ih tople i uživajte u trenutku kada se svako zalogaj pretvara u pravu poslasticu. Magija iz tiganja nikada nije bila jednostavnija!