ДОМАЋА ГИБАНИЦА која плеше - Потпуно иновативан начин припреме, уживаћете у поступку, а још више у дегустацији
Необична пита освојиће ваша срца.
14.03.2025.
13:38
Коментари (0)
Рецепт за гибаницу неуобичајеног изгледа свидеће се сваком члану ваше породице. Припремите је по инструкцијама у наставку.
Састојци за кору:
- 300 мл млаке воде
- кашичица шећера
- 8 г сувог или 30 г свежег квасца
- кашичица соли
- 100 мл уља
- 500 г брашна
За фил:
- 300 г сира
- 5 јаја
За прелив:
- 3 јаја
- 100 мл млека
За премазивање:
- 50 мл уља
Припрема:
Помешајте воду, квасац, шећер и кашику брашна, па сачекајте да надође. Додајте уље, со и постепено брашно. Умесите и оставите да одстоји.
Помешајте сир и јаја, а тесто поделите на осам лоптица. Развуците танке коре, па сваку ставите у плех и фил преко њих. То радите док не истрошите материјал.
Прелијте мало уља преко последње коре. Оштрим ножем исеците на коцке. Умутите прелив, прелијте и сачекајте да тесто све упије.
Након 30 минута, ставите да се пече на 200 степени око 20 минута. Пријатно!