Слатки МЛАДЕНЧИЋИ СА МЕДОМ и орасима - Рецепт за колач који се спрема на Младенце одушевиће све госте, а брак учинити још срећнијим
Младенчићи се традиционално спремају на Младенце, а на овај начин испадају најбоље.
Према предању, на дан празника Младенци, новопечена млада треба да устане рано и умеси такозване младенчиће. Они су рецепт за слађи, срећнији и дуговечнији брачни живот, а ево како да их направите.
Састојци:
- пола шоље киселе воде
- парче квасца
- 200 мл уља
- 100 г шећера
- брашна по жељи
- сок од лимуна и његова корица
- мед
- ораси
Припрема:
Квасац растопите у млакој води да би надошао. Помешајте киселу воду, уље, шећер, лимунов сок и изрендану кору. Када квасац надође, придружите и њега.
Брашно сипајте постепено, тако да тесто буде између меког и тврдог. Најбоље би било да се умеси ноћ уочи празника.
Развијте кору, чашом обликујте колачиће и пеците док не порумене. Пре тога их обавезно премажите шећерном водицом односно мешавицом воде и шећера.
Након печења филујте медом и шећером. Пријатно!
Сличан рецепт можете пронаћи на линку испод.
Србија Данас/Wedluxe/Пренела С.П.