DOMAĆA GIBANICA koja pleše - Potpuno inovativan način pripreme, uživaćete u postupku, a još više u degustaciji
Neobična pita osvojiće vaša srca.
14.03.2025.
13:38
Komentari (0)
Recept za gibanicu neuobičajenog izgleda svideće se svakom članu vaše porodice. Pripremite je po instrukcijama u nastavku.
Sastojci za koru:
- 300 ml mlake vode
- kašičica šećera
- 8 g suvog ili 30 g svežeg kvasca
- kašičica soli
- 100 ml ulja
- 500 g brašna
Za fil:
- 300 g sira
- 5 jaja
Za preliv:
- 3 jaja
- 100 ml mleka
Za premazivanje:
- 50 ml ulja
Priprema:
Pomešajte vodu, kvasac, šećer i kašiku brašna, pa sačekajte da nadođe. Dodajte ulje, so i postepeno brašno. Umesite i ostavite da odstoji.
Pomešajte sir i jaja, a testo podelite na osam loptica. Razvucite tanke kore, pa svaku stavite u pleh i fil preko njih. To radite dok ne istrošite materijal.
Prelijte malo ulja preko poslednje kore. Oštrim nožem isecite na kocke. Umutite preliv, prelijte i sačekajte da testo sve upije.
Nakon 30 minuta, stavite da se peče na 200 stepeni oko 20 minuta. Prijatno!