Хрскави и сочни ПИЛЕЋИ МЕДАЉОНИ: Једноставна припрема, а једном када их пробате, нећете моћи да станете
Домаћи пилећи медаљони су права експлозија укуса, са хрскавом корицом споља и сочним, зачињеним месом изнутра.
Једноставни су за припрему, а резултат је спектакуларан – идеални су за ручак, вечеру или као неодољив залогај на забавама.
Састојци
- 500 г пилећих прса
- 4 парчета хлеба
- 1 кашичица белог лука у праху
- 2 кашичице соли
- Бибер
- 1 кашичица млевене паприке
- Пола кашичице сода бикарбоне
- 1 јаје
- 1 кашика млека
- 200 г хлебних мрвина
- Уље за пржење или их пеците у рерни
Хлеб уситните, а потом додајте у сецко и уситните, затим их посолите. Пилећа прса уситните, а потом исто ставите у сецко, а потом уситњено месо сједините.
Додајте со, бибер, црвену паприку, бели лук у праху, а потом соду бикарбону и све лепо руком сједините, замесите да се све лепо сједини.
Руке поквасите, а потом правите медаљоне од мањих комада смесе.
Ређајте у обложени плех папиром за печење.
Умотите јаје, со и млеко, а потом медаљоне уваљајте у јаја, а потом у презле.
Потом их пржите у уљу 5-7 минута са обе стране.
Детаљније о начину припреме на видеу Серпица Рецепти.