Hrskavi i sočni PILEĆI MEDALJONI: Jednostavna priprema, a jednom kada ih probate, nećete moći da stanete
Domaći pileći medaljoni su prava eksplozija ukusa, sa hrskavom koricom spolja i sočnim, začinjenim mesom iznutra.
Jednostavni su za pripremu, a rezultat je spektakularan – idealni su za ručak, večeru ili kao neodoljiv zalogaj na zabavama.
Sastojci
- 500 g pilećih prsa
- 4 parčeta hleba
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 2 kašičice soli
- Biber
- 1 kašičica mlevene paprike
- Pola kašičice soda bikarbone
- 1 jaje
- 1 kašika mleka
- 200 g hlebnih mrvina
- Ulje za prženje ili ih pecite u rerni
Hleb usitnite, a potom dodajte u secko i usitnite, zatim ih posolite. Pileća prsa usitnite, a potom isto stavite u secko, a potom usitnjeno meso sjedinite.
Dodajte so, biber, crvenu papriku, beli luk u prahu, a potom sodu bikarbonu i sve lepo rukom sjedinite, zamesite da se sve lepo sjedini.
Ruke pokvasite, a potom pravite medaljone od manjih komada smese.
Ređajte u obloženi pleh papirom za pečenje.
Umotite jaje, so i mleko, a potom medaljone uvaljajte u jaja, a potom u prezle.
Potom ih pržite u ulju 5-7 minuta sa obe strane.
Detaljnije o načinu pripreme na videu Serpica Recepti.